‘Fly me to the Moon’ – … lunch bij Moon in de A’DAM Toren

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like on
Jupiter and Mars

Hoe toepasselijk is deze songtekst van Frank Sinatra op het lunchmenu van het nieuwe 360 graden panoramarestaurant van de A’DAM Toren. Vandaag mocht ik even een rondje komen proefeten. Een Menu Eclipse, vijf gangen in een uur. Al werd dat uur wel wat langer, het uitzicht is namelijk uitermate verslavend.

Boven aangekomen op etage 20 stap je zo Moon binnen. De binnenkant is donker, de buitenzijde lichter. The Dark Side en de wat lichtere kant natuurlijk. Als je eenmaal op de draaiende bodem staat voel je meteen dat tikje in je evenwichtsorgaan: we draaien! Maar wel héél aangenaam langzaam. De muziek kabbelt in hetzelfde tempo je oor binnen en stelt het evenwicht meteen weer bij.

moon-02

Je zit uiteraard met je tafeltje pal aan het raam. De grootste breedbeeld voor je neus. Daar kan geen bioscoop tegenop. Een heerlijke bubble waar je zo instapt. Laat de wereld maar draaien, we gaan lunchen.

moon-01

Wat het nou allemaal helemaal precies is, met alle details, daar ga ik jullie niet mee vervelen. Het eten is simpelweg ontzettend goed en lekker. Beeld zegt meer woord. We beginnen met een amuse. Een zilveren maanparel die je zo in je mond moet laten ontploffen. Poefff! moon-03

Daarna gaan we meteen door met The Moon. Foie met rode biet, steak tartaar en kefir limoen … een heel smakelijk en strak opgemaakt gerechtje.

moon-04

De Tiger Milk: een ceviche van coquille met radijs, appel-ijs en wasabi. Heerlijk fris na de foie.

moon-05

Paling in het Groen!moon-06En hieronder nog de Beef!moon-07

“Jaimie van Heije van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel is de signaturechef van Moon en samen met chefkok Tommy den Hartog koken ze de sterren van de hemel”

… dit schreef Mytravelboekje er gisteren al over. ilovenoord kan daar niet veel meer aan toevoegen. Moon is een beleving die je niet wil missen als je van lekker eten houd. Take me to the Moon!

Moon is vanaf volgende week echt open. Voor info en reserveringen kijk je op restaurantmoon.nl

 

Reacties


ilovenoord