De Overkant – (voormalig Stork)

Amsterdam heeft er een creatieve hotspot bij: De Overkant. Prachtig gelegen aan de IJ- oever in Amsterdam Noord en toch maar enkele minuten van het centrum verwijderd. Met haar historie, industriële karakter en panoramisch uitzicht over het IJ is dit een uniek plek waar werken, cultuur, recreatie en horeca samenkomen.

De ligging

De Overkant bevindt zich op een van de mooiste plekjes aan het IJ. Het terrein is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Het gratis pontje vaart vanaf CS naar het IJplein, waarna het een kort stukje lopen naar De Overkant is.

Huidige situatie

Voorheen verrichtte de werknemers van Stork en Kromhout noeste arbeid in de verschillende fabriekshallen. Nu worden deze ruimten gevuld door creatieve en ambachtelijke ondernemers uit verschillende disciplines: van mode ontwerper tot architect, van scheepsbouwer tot online media specialist.

De Overkant wordt naast een creatieve hotspot een plek waar alle Amsterdammers meer dan welkom zijn om te genieten van alles wat het terrein te bieden heeft. De Overkant is meer dan een creatief bedrijfsterrein alleen. Een prachtige, zonnige locatie waar initiatieven op het gebied van cultuur tot leven komen en waar ruimte is voor horeca.

Toekomst visie

Per gebouw is een (voorlopige) exploitatieperiode vastgesteld van 10 jaar. In de definitieve situatie (na 2020) ontstaat een terrein waar wonen en werken samen komen. Een terrein dat plaats biedt aan verschillende creatieve en ambachtelijke bedrijven, waar ruimte is voor wonen aan het water, met oog op het zonnige zuiden.

Volg alle ontwikkelingen op http://www.deoverkant.com

Reacties


ilovenoord