Nuit Blanche – Table de Nuit – zaterdag 19 juni

Nuit Blanche – Table de Nuit – zaterdag 19 juni

Nuit Blanche is een jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk nachtfestival in Amsterdam waarbij de stad voor 12 uur lang omgetoverd wordt tot podium voor diverse kunstdisciplines en andere creatieve projecten.

“Na het succesvolle diner project ‘Food Mountain’ in Bingopaleis Matahari op de Wallen, wilden we deze editie opnieuw publiek de kans geven het klokje rond te tafelen.
De gelukkige die op tijd gereserveerd hebben mogen gaan dineren in een fabelachtige tuin in Noord. Maar, hoe dan ook is het de moeite waard om hier ’s nachts het pontje naartoe te pakken. Er gaat namelijk nog veel meer gebeuren.”

entree: gratis
diner: €27,50
kaarten: aan de tuin
reserveren: reserveren@tolhuistuin.nl

In de tuin is een restaurant opgezet volgens het Instructables principe. Instructables.com is een website vol handleidingen voor het zelf maken van producten. Dus alles wat je eet en ziet kan later thuis nagemaakt worden. Een experiment in ‘digesting free internet culture’ geïnspireerd op de verhalen en recepten uit Noord. Een nacht waarbij bezoekers in aanraking komen met muziek, kunst, biologisch eten en stadsgenoten. Het menu dat opgediend wordt en het programma dat te zien is gaat hand in hand gaat met het tijdstip in de nacht.

Daarnaast maken kunstenaars, creatievelingen en creatieve bedrijven uit Amsterdam Noord
gezamelijk live en online een ‘Atlas van Noord’.

Reacties


ilovenoord