4 juni Openingsweekend in de Tolhuistuin: ‘DE GROTE DEPRESSIE’

Erwin Krol voorspelt 26 graden C. voor het openings weekend van Zomer in de Tolhuistuin.

Tijd voor DE GROTE DEPRESSIE. Terug naar de jaren 30, toen Shell de Tolhuistuin omheinde. Een tijd van crisis, werkloosheid, publieke werken, swing, lynchpartijen, oproer en dansen op de vulkaan.

Een openingweekend met Strange Fruit in de bomen van Kevin Dalton Johnson, een hommage aan Billie Holiday met Joy Wielkens, Esperanzah, Mattanja Joy Bradley en Denise Jannah begeleid door het Michael Varekamp Quartet. De DJ’s Lovesupreme, Phillippona en Rabushka draaien, er zijn reclamejingles uit de jaren ’30 door DASH!.

Singer-songwriter Lavalu treedt op en Danser à Deux presenteert lindyhop met o.a. The Van Dijck Sisters en Solid Ground Movement. Daarnaast: het afscheid van Shell, het Carnaval der Burgers van Menno ter Braak en de Leesclub Interbellum.

Bekijk het hele programma van de Tolhuistuin

Reacties


ilovenoord