What’s happening in Noord??

What’s happening in Noord??

Nieuwe bruggen in aanbouw over de Leeuwarderweg moeten het circuit van het toekomstige Noorderpark gaan vormen. Hiervoor is de nieuwe Leeuwarderweg 4 meter de diepte in gegraven en hangen de voormalige BP tankstations al maanden hulpeloos in de lucht. Sinds enkel weken zijn de tankstation gebouwtjes plots gehuld in hip rozerood en pijn-aan-je-ogen geel.
What’s happening?

Een zoekactie op Noorderpark.nl biedt ons een kijkje in de toekomst. Noord komt naar u toe deze zomer. Ook langs de nieuwe Leeuwarderweg…:

Samenscholers aan de Westzijde…

Samenscholers zal actief zijn vanuit het gebouwtje van het voormalige tankstation aan de westzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg. Momenteel wordt het gebouwtje opgeknapt, vandalismebestendig en gebruiksklaar gemaakt. Voor op de langere termijn wordt gekeken of er een definitieve functie aan deze locatie gegeven kan worden.
De stichting is inmiddels gestart met het eerste leuke initiatief met scholen uit de buurt: het maken van grote muziekinstrumenten…Kijk voor meer informatie op www.samenscholers.nl

Hotmamahot aan de Oostzijde…

Het voormalige tankstation aan de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg wordt ook opgeknapt:
Als het gebouwtje is opgeknapt (rond deze zomer), zal het in eerste instantie tijdelijk dienst gaan doen als atelierruimte voor “hotmamahot”. Dit creatieve gezelschap verzorgt bijvoorbeeld culinaire workshops voor jong en oud of maakt schilderingen en decoratieve decors. Hotmamahot werkt o.a. samen met de stichting Noorderparkkamer die actief is vanuit de Noorderparkkamer in het Floraparkdeel.
(Voor meer informatie zie: www.hotmamahot.nl en www.noorderparkkamer.nl).

Marcia
Grotere kaart weergeven

Reacties


ilovenoord