Avondje Over het IJ festival – verslag van marcia

Avondje Over het IJ festival – verslag van marcia

Het over het IJ festival wordt dit jaar gesponsord door het KNMI, lijkt het wel. Zwoele zomeravonden aan het IJ. Dat niet heel Amsterdam er te vinden is is een raadsel. Maar woensdagavond was het druk genoeg. Buiten eten met een smakelijk glaasje van het een of ander. Beetje kijken, beetje kunst.

ECHO

De voorstelling van ECHO: gekelderd, was geslaagd. In een bouwvallig interieur klossen engelen heen en weer met wijwater een theelichtjes. Zieltjes moet worden verwerkt en doorgevoerd. Een mopperende GOD als depressieve leidinggevende, maakt het compleet. De hemel in de vorm van een slecht gerunde overheidsinstelling. Mooi om naar te kijken en vooral ook grappig.

BOOT

Ook leuk: BOOT. We zitten achterin het vliegtuig. Kort maar hevig nemen drie personages ons mee in een rammelende duikvlucht. Na een kwartier mogen we er alweer uit. Iedereen heeft een grote glimlach op zijn gezicht….

HET festival van Noord is er nog tot en met zondag!

Marcia

Reacties


ilovenoord