Laatste Growlands: Rachel Meijers, Rosa Sikkes en Renee van Bavel in het Noorderpark – zondag 4 juli

Laatste Growlands: Rachel Meijers en Rosa Sikkes & Renee van Bavel

We ‘R’
Rachel Meijers en Rosa Sikkes zijn twee vriendinnen die elkaar ontmoetten in het begin van de eerste klas van Het 4e Gymnasium. Tijdens het vak muziek ontdekten zij de passie om samen muziek te maken. ‘Als we spelen, vergeten we alles om ons heen, en gaan we helemaal op in onze muziek.’ Het eerste waar we over praatten, was over muziek. Als de één een liedje van ex-band Krezip begon te neuriën, viel de ander spontaan in.’ Rachel speelt gitaar en zingt. Rosa speelt piano en zingt. Ze houden van verschillende muziek: van rockband Greenday, tot liedjes van Krezip en the Beatles.

Renee van Bavel zingt stevige poprock en zachte ballads op een eigenzinnige manier.
won in 2001 zowel de publieks- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Cabaretfestival, als ‘dat meisje achter de piano’ met haar eigen nummers.
Na een aantal succesvolle theaterconcert tournees, solo en met haar band, neemt ze haar eerste cd op, Totdat Ik Vergeet. Samen met haar band speelt ze een mix van poprock en verstilde ballads. Haar grootste inspiratiebron is al wat het hart raakt. Ze zoekt de balans tussen poëtische metaforen en de directheid van de Nederlandse taal: “soms hoekig, bonkig en onhandig zoals wij allemaal soms zijn.” Compromisloos en origineel.

Naast de optredens kun je de belangrijkste festivalskills leren. Volg de onmisbare workshops om erachter te komen hoe je een Growlands Groupie wordt.

Growlands part 1 (filmpje door Mark Kulsdom i.o.v. Muziekcentrum Nederland) from NOORDERPARKKAMER on Vimeo.


Growlands is made by de Taartrovers en de Noorderparkkamer, in samenwerking met popkenner en noorderling Robbert Tilli.

—————————————————————————————————————————–
Aanvang Main-stage (optredens) 15.00 uur.
Aanvang Back-stage (hoe word ik een Growland Groupie) 14.00 uur.

30 mei
Main-stage: The Sweet Dolls (Catharina, Matti en Elisabeth) warmen het podium op voor Kim Hoorweg. Kim geeft in haar songs het recept voor een happy life.
Back-stage:
Ontwerp een Growlands festivalposter voor boven je bed.

6 juni
Main-stage:
De 6-koppige band Popcore speelt o.a. hun eigen nummer ‘Holiday’ en maakt samen met bluesgitarist en zanger Joep Pelt een muzikale wereldreis.
Back-stage:
Maak je eigen festivalpolsbandje om nooit meer af te doen, zodat iedereen ziet dat jij een Growlands groupie bent.

13 juni
Main-stage: Niall Tilli speelt nummers van oude helden als Neil Young en Bruce Springsteen, maar ook van Kasabian. Zijn hedendaagse helden zijn Phil Tilli en Felix Maginn van Moke. Moke speelt op alle grote festivals, dus ook op Growlands! (Foto Moke door Anton Corbijn)
Back-stage:
Slam en stans een festivalbutton en bling daarmee je tas of jas.

20 juni
Main-stage: Noord Soul speelt pop en soul van o.a. Stevie Wonder en Red Hot Chili Peppers. Met Mdungu’s spetterende afrobeat, funk en rock stuwen zij het publiek tot grote hoogten. (Foto Mdungu door Roel Detemeier)
Back-stage:
Smelt en zwijmel weg met zoete notenbalken en lollies van muzieknoten met smeuïge chocolade. Smelt in je oor, niet in je mond!

27 juni
Main-stage:
Crazy Day speelt eigen nummers, maar ook covers van de White Stripes. Mark Lotterman begeleidde onder meer Simon Vinkenoog en speelt op Growlands country, blues en americana.
Back-stage:
Neem een ongewassen shirt mee en maak hiervan je Growlands Groupie festival-outfit.

4 juli
Main-stage: Rosa Sikkes en Rachel Meijers steken Renee van Bavel aan met hun enthousiasme. Renee zingt stevige poprock en zachte ballads op een eigenzinnige manier.
Back-stage: Rond deze Growlands Masterclass af met een geschilderde tattoo en een eetbare piercing.

Reacties


ilovenoord