Het Schellingwouderpark – huh?

Het Schellingwouderpark – huh?

Sinds januari heeft Noord (en dus heel Amsterdam) er een park bij. Het Schellingwouderpark. Op de plek waar vroeger slib uit de Amsterdamse grachten werd gedumpt, zijn wandelpaden en pontjes aangelegd. Een echt park is het niet te noemen, maar het is er wel heeeel mooi. Op een onooglijke plek, vlak bij de brug bij de Oranjewerf/ eind Nieuwedammerdijk, kan je een hek door en naar het IJ wandelen. Het lijkt meteen alsof je in België bent. Glooiend weiland, braam- en meidoorhagen, gemoedelijke schapen, bijenkorfen en hele kleine rommelige moestuintjes. Volgens het bord ook ringslagen, maar die hebben we niet gezien.

Vervolgens kan je langs het IJ naar de Oranjesluisen doorlopen (en dan, ook heel mooi, over de zeeburgerdijk verder naar Oost, maar dat is meer iets voor I love Oost..). Het is eigenlijk maar een kort stukje, maar zeer de moeite waard. Zeker met een zoon die niet van wandelen houdt… je moet namelijk twee trek pontjes over. Een leuke klus met windkracht vijf vanaf het IJ. En steeds zie je de skyline van Amsterdam en de bootjes op weg naar de sluis of het kanaal. En nu was het pad ook nog omringd door wilde lente bloemen. Prachtig prachtig.

marcia

Reacties


ilovenoord