ilovenoord presenteert: 0,5 km2 Noord – Film van Camiel Zwart!

ilovenoord presenteert: 0,5 km2 Noord – Film van Camiel Zwart!

“Het is een kaal gezicht nu op de Dijkmanshuizenstraat”

In 0,5 km2 Noord staat de geboorte van een nieuwe herinnering centraal. De film start met oud en nieuw, voor de laatste keer wordt een nieuw jaar ingeluid en feest gevierd, waarna langzaam maar zeker de mensen vertrekken en het leven verdwijnt tot alleen het kale skelet van het gebouw over is.

Na 50 jaar trouwe dienst en vele herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige momenten van mensen die daar hebben gewoond, worden de flats afgedankt en vervangen door iets nieuws.

Regisseur Camiel Zwart volgde de straat een jaar lang met zijn camera. De gebouwen krijgen een stem door teksten die op de muren verschijnen. De bewoners vormen een levend onderdeel van de flat, het bloed in zijn aderen. Zij zullen nadat de flat langzaam is leeggebloed de in de flat ontstane herinneringen meenemen naar een nieuwe plek.

Gaandeweg worden herinneringen gecreëerd. Een moeder en dochter moeten na 20 jaar afscheid nemen van hun flat. Drie fotografen maken foto’s in de wijk waar zij tijdens hun studietijd wonen. Samen staan zij voor de collectieve herinnering van de flat. We volgen de bewoners door de verschillende, bij vlagen humoristische, fases van de verhuizing. Hierdoor zien we hoe het leven langzaam uit de wijk weg vloeit en hoe de bewoners hiermee omgaan, allemaal op hun eigen manier.

De film is zondag 11 juli te zien op RTV Noord Holland om
10:10, 12:10, 14:10 en 16:10.

….maar… eerst op ilovenoord te bekijken, met dank aan Blackframe! (Sanne Cousijn)

Reacties


ilovenoord