laatste weekend van Zomer in de Tolhuistuin – MADE IN AFRICA! 31 juli & 1 aug

laatste weekend van Zomer in de Tolhuistuin
MADE IN AFRICA! 31 juli & 1 aug

Zaterdag: Doin’ it in the park

PROGRAMMA 16:00 – 00:00

17:00 – 18:00 > opening installatie ‘STRANGE FRUIT’ / Kevin Dalton-Johnson, artist in residence Tolhuistuin

18:00 – 00:00  > BLOCKJAM > line up: Congo Groove (Congo/Belgium), Blitz the Ambassador (Ghana/USA), Pan Afrikanz (Somalia/Surinam/ Netherlands), Vieira (Cabo Verde/Netherlands), Geoffy G (Nigeria/ Netherlands) en dj Threesixty (Surinam/NL).

TUIN OPEN 14:00 – 00:00

BAR EN KEUKEN vanaf 16:00 geopend

Doin’ in the in Park zoemt in op nieuwe muziek uit urban Africa. Muziek uit de stad. Denk aan kuduro (Angolese electronische muziek), kwaito (Zuid-Afrikaanse house), hiphop, funk en soul. Specifiek is er aandacht voor Congo, dat 50 jaar onafhankelijkheid viert, met de gelegenheidsformatie Congo Groove. De groep bestaat uit de artiesten mc Lexxus Legal, mc Pitcho (beide uit Kinshasa, Congo) en zanger, danser en percussionist Fredy Massamba (Congo, Brazaville) en hun begeleidingsband. Congo Groove is een ontmoeting tussen deze drie artiesten, hun dromen en realiteiten, hun plaats in de wereld aan de hand van zang, rap, slam, percussie en dans. Hun teksten in het Frans, Kikongo of Lingala gaan naadloos in elkaar over. Behalve Congo vieren dit jaar nog achttien jonge Afrikaanse landen hun 50-jarige onafhankelijkheid. Made in Africa viert mee met de live muziek van Blitz the ambassador (Ghana/USA) en de blockjam. Bij deze jam African Style wordt aan tien Nederlandse artiesten van Afrikaanse komaf gevraagd om twee nummers te spelen of zingen over hun ervaring als Afrikaan in de Diaspora. De groep bestrijkt het hele werelddeel: van Marokko tot Zuid-Afrika, van Mali tot Ethiopië. Na het succes van de jam in 2009 ook nu weer een stomende avond met muziek, optredens, African food, cool drinks en ruimte om te chillen onder de bomen van de Tolhuistuin.

Alle kopstukken van NL hiphop laten nieuwe tracks horen: Afrikanz, dj 360, Vieira en meer…. Op deze avond wordt verder ook de beeldeninstallatie Strange Fruit van artist in residence Kevin-Dalton Johnson onthuld. Hij maakte een serie porseleinen koppen die aan de takken van de bomen in de Tolhuistuin komen te hangen.

Voor meer info check de site van Africanhiphop.com

Zondag: Analog Africa Soundsystem & Film: Soul Power

Na het WK nu de focus op het funky Afrika van de jaren zeventig en het elan van de prille postkoloniale jaren. Analog Africa’s Samy Ben Redjeb staat inmiddels wereldwijd bekend als een van de hardst werkende vinyl collectioneurs, continu op zoek naar parels uit de Afrikaanse populaire muziek van de jaren zestig en zeventig. Analog Africa staat garant voor een onweerstaanbare mix van Afrikaanse jazz, soul en funk uit de jaren zeventig, gecombineerd met de meest actuele Afrikaanse dansvormen, van Angolese funana tot en met Zuid-Afrikaanse kwaito. Zanger en bassist Bibi Tanga is met zijn groep ‘The Selenites’ in Frankrijk een afro-ster in opkomst. In de pers wordt hij vergeleken met Fela Kuti, Keziah Jones en zelfs Lenny Kravitz. We sluiten af met de film Soul Power: het doek bovenop de dansvloer, dansen gegarandeerd!

TUIN OPEN 13:00 – 00:00

Bar en keuken vanaf 15:00 uur geopend.

Dj Trevo met een ‘Strictly
Afro’ set 15:00 – 17:00 (gratisssh)

PROGRAMMA 19:00 – 00:00

19:00 – 20:30                       Analog Africa Soundsystem
20:30 – 22:00                      Bibi Tanga & the Selenites (Centraal Afrikaanse Republiek/FR)
22.00 – 22:30                      Analog Africa Soundsystem
22:30 – 00:00                      Film: Soul Power (Jeffrey Levy-Hinte, USA, 2008, 92 minuten)

Reacties


ilovenoord