The Smooth and the Striated in Nieuw Dakota – 2 juli tm 1 augustus

The Smooth and the Striated in Nieuw Dakota – 2 juli tm 1 augustus

Tussen 2 juli en 1 augustus presenteren Nieuw Dakota en Huize Frankendael de dubbeltentoonstelling The Smooth and the Striated, een project dat plaats vindt in het kader van de Internationale Gilles Deleuze Conferentie 2010, georganiseerd door de Universtiteit van Amsterdam. Het werk van de acht deelnemende kunstenaars wordt op beide locaties verbonden met het gedachtegoed van de bekende twintigste-eeuwse filosoof Gilles Deleuze, die in zijn denken veel verbindingen legt tussen kunst, wetenschap en filosofie

met:
Tom Tlalim (ISR), Sjoerd Westbroek (NL), Saskia Noor van Imhoff(AT), Jasmijn Visser (NL), Persijn Broersen & Margit Lukacs (NL en IT),Pieter Paul Pothoven (NL) en Krien Clevis (NL)

meer info op: http://www.nieuwdakota.nl/

Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een nieuwe ruimte voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Nieuw en vernieuwend, want Nieuw Dakota brengt gerenommeerde en opkomende spelers uit de internationale kunstwereld bij elkaar: galeries, instituten, verzamelaars, curatoren en kunstenaars verzorgen exposities en evenementen, waardoor een creatief platform voor nationale en internationale hedendaagse kunst ontstaat.

Nieuw Dakota is samen met Motive gallery gevestigd in twee voormalige metaalwerkplaatsen op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Deze werkplaatsen zijn verbouwd tot twee gespiegelde tentoonstellingruimtes, ontworpen door Hugo Timmermans (Optic) in samenwerking met Allard architecture. De opvallende gevel en de centrale ligging bij de aanlegsteiger van de pont vanaf het Centraal Station, fungeren als een nieuw baken voor hedendaagse kunst. Nieuw Dakota wil als pionier in Noord de komende vijf jaar het kunstsegment van de stad versterken en richt zich met een educatief programma tevens op een breed en jong publiek in de directe omgeving.

Adres

Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
+31 20 3318311
info@nieuwdakota.com

Openingstijden

do & vr 11:00-19:00u
za & zo 11:00-17:00u
Toegang gratis

Reacties


ilovenoord