Over het IJ Festival – 1 t/m zondag 11 juli 2010

Hét Zomer locatietheaterfestival in Amsterdam!

Over het IJ Festival is hét festival in de zomer op de kop van Amsterdam. Het pontje over het IJ brengt je van de hectische stad naar de overkant. De eerste stap, eenmaal weer op vaste grond, brengt je uit je dagelijkse sleur. Elf dagen lang zijn er meer dan vijfentwintig bijzondere voorstellingen te zien op verschillende, onverwachte en verrassende locaties. Deze locaties kun je vinden rondom de NDSM-werf, op Overhoeks en op station Amsterdam Centraal. Naast unieke locaties zijn ook veel voorstellingen alleen bij Over het IJ Festival te zien. 
Tussendoor kun je genieten van een drankje of heerlijk eten op het festivalterrein.

Klik hier voor het voorlopige programma

Geschiedenis

Over het IJ Festival vindt sinds 1992 plaats op de voormalige NDSM-werf en in de wijken van Amsterdam-Noord. Het festival begon met een programmering van grootschalige spektakelvoorstellingen op locatie. De afgelopen jaren is het festival ontwikkeld tot een zomerfestival met een landelijke uitstraling. Het programma is steeds veelomvattender geworden en uitgebreid met kleinschaliger locatie projecten. Daarvoor worden er meerjarige verbintenissen aangegaan met jonge makers. Ook is het festival verbreed met een familie- en een muziekprogrammering.

In 1997 is de organisatie van Over het IJ Festival overgegaan van Stichting Y-Podia naar Stichting IJ Producties, die vervolgens Cultuurfabriek aanstelde als producent van het festival. Vanaf 2004 is Lode van Piggelen aangesteld als artistiek directeur.

Over het IJ Festival ontvangt een structurele subsidie van de Gemeente Amsterdam en een jaarlijkse bijdrage van Stadsdeel Amsterdam-Noord.

Reacties


ilovenoord