1 sept open dag schooltuintjes in noord

1 sept open dag schooltuintjes in noord

Noord is groen en heeft de ruimte en dus ook ruimte voor heel veel schooltuintjes. Waar Amsterdamse bleekneusjes uit de binnenstad helemaal voor moeten afreizen naar een ander stadsdeel, hebben onze verwende kids dat gewoon naast de deur. Twee schooltuincomplexen maar liefst telt Noord.

Wat niet iedereen weet is dat deze altijd open zijn voor bezoekers. Bij de schooltuintjes aan de Heggerankweg kan je tegenwoordig ook plantjes kopen. Deze worden opgekweekt door mensen van een werkervaringsbedrijf. Heel handig sinds Bert Pol verdwenen is en Noord dus geen tuincentrum meer heeft (welke ondernemer springt in dit gat????) Allemaal zeer de moeite waard dus.

Mijn favoriet is echter het tuinencomplex aan het van Heekpad. Een prachtige plek. De schooltuintjes zelf zijn, zeker op dit moment van het jaar, prachtig om te zien. Het geheel is omringd door water en om de tuintjes heen loopt een mooi “kabouter” pad. Verder is er prachtige vijver, geitjes, snijbloemen veld etc etc.  Ook leuk is het educatiegebouw. Helemaal klimaatneutraal opgebouwd. Zoals gezegd… altijd voor publiek toegankelijk. Maar 1 september een speciale open dag met extra activiteiten:

Op de F. Broekhuijsen-Leewistuin aan het van Heekpad tovert een imker met bijen, wordt er pizza gebakken gemaakt, is het IVN vertegenwoordigd, kun je bloemschikken, in bomen klimmen en schooltuinsoep proeven en is er een spannende speurtocht.

Op de N.J. Schaaptuin aan de Heggerankweg kun je vleesetende planten voeren, je eigen brood bakken, meedoen met de schooltuinspeurtocht, geschminkt worden en misschien vanuit de lucht de planten bekijken. Daarnaast zijn in onze tropische kas vele mooie vlinders te bewonderen.

Voor verdere info http://www.noord.amsterdam.nl/90104/Open_Dag_2010

Reacties


1 Comments on this post

  1. Ha, het is daar echt heel blijmakend. Ik was gisteren op de Schaaptuin voor een workshop voor aanstaande vakdocenten. De kinderen kwamen voor het eerst na de zomervakantie en vielen steil achterover hoe alles gegroeid was. “Wow!”

    Ik kijk er erg naar uit om met de schoolkinderen naar buiten te gaan en over de natuur te leren en (in mijn geval) te schrijven!

    Wilma van den Akker /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord