Beeld Hal Werk – 4 september t/m 31 oktober

In een verlaten fabriekshal in Amsterdam-Noord staan kunstwerken bij elkaar.  Sommige hangen, er liggen ook dingen. Net niet over elkaar heen, maar heel dicht bij elkaar in de buurt. Er is net genoeg plaats om u er tussen door te laten lopen.

Een waanzinnige line-up van beeldhouwers, en dat voor een luttele 5 euro entree.
In noord missen we het lege tijdelijk heropende Stedelijk na 4 september helemaal niet! Alle belangrijke en toffe beeldhouwers staan met hun werk in noord!

UPDATE: videootje met een recensie cq uitleg:

Gaat dat zien, werk van:

 • Eylem Aladogan
 • Gijs Assmann
 • Gerrit van Bakel
 • Yasser Ballemans
 • Hans van den Ban
 • David Bade
 • Sohrab Bayat
 • Daniela Bershan
 • Maze de Boer
 • Marinus Boezem
 • Floris Bovee
 • Tom Claassen
 • Adam Colton
 • Wessel Couzijn
 • Karin van Dam
 • Bonno van Doorn
 • Alfred Eikelenboom
 • Zoro Feigl
 • Maartje Folkeringa
 • Irene Fortuyn
 • Guido Geelen
 • Esther de Graaf
 • Hendrik-Jan Hunneman
 • David Jablonowski
 • Theo Jansen
 • Ad de Jong
 • Job Koelewijn
 • Krijn de Koning
 • Frank Koolen
 • John Kormeling
 • Maartje Korstanje
 • Aldo Kroese
 • Jos Kruit
 • Lucas Lenglet
 • Joep van Lieshout
 • Mark Manders
 • Sachi Miyachi
 • Jan van Munster
 • Jan van de Pavert
 • Thom Puckey
 • Oscar Peters
 • Paul de Reus
 • Wim T Schippers
 • Anami Schrijvers
 • Paul Segers
 • William Speakman
 • Elisabet Stienstra
 • Shinkichi Tajiri
 • Jennifer Tee
 • Wouter Klein Velderman
 • Henk Visch
 • Carel Visser
 • Rob Voerman
 • André Volten
 • Auke de Vries
 • Leo Vroegindeweij
 • Anne Wenzel
 • Jean Bernard Koeman
 • Adriaan Rees

De werken zijn gemaakt van materialen, waar ook andere dingen van gemaakt zouden kunnen worden, soms zijn er al andere dingen van gemaakt en zijn ze hermaakt.  Nu is het kunst.

Deze kunst heeft maar een ding dat het geheel aan elkaar verbindt. Het bezet haar plaats en gebruikt haar materiaal in het ruimtelijke. Het is beeldhouwkunst. Tegenwoordig wordt er nog maar spaarzaam gehouwen en wordt hiernaast verzameld, gegoten, gelast, geplakt, gesmolten, getie-wrapt, gesneden, genaaid, geknipt, gesleuteld, geschilderd, gekrabd, gegroeid, gespannen, weggehaald, toegevoegd en gebouwd. Dat gebeurt al velen jaren. Kunstenaars zijn niet gebonden aan een medium, een materiaal of een manier, wat deze werken echter nog wel verbindt is de plaats die zij innemen.

Hoe en waarom zij dit doen is aan u om te bepalen. Nu zij zo dicht bij elkaar staan kunnen al de verschillende invullingen heel direct worden ervaren en vergeleken. Samen vormen zij een indrukwekkend geheel, maar daar binnen zijn zij alleen.  U kunt niet op de plaats staan waar het werk van Henk Visch ligt, maar u moet daarentegen op de plaats staan waar Job Koelewijn zijn werk neerzet, om het te kunnen zien. U zult ook  om Krijn de Koning heen moeten, maar u kunt onder Zoro Feigl door. Bij Rob Voerman kunt u naar binnen en bij Floris Bovee wordt u buitengesloten.

Wij pretenderen niet te zeggen waar iets heen zou moeten, maar pogen te laten zien hoe we onderweg zijn. Door het benadrukken van de enige gemene deler, die van het innemen van plaats, het beïnvloeden, bezetten, eigen maken van haar plek, door die plek in collectieve zin tot een geheel te maken, halen wij hem naar voren terwijl wij hem ook wegdrukken.

Proberen inzicht te geven in het hedendaagse gebruik van het ruimtelijke laat gek genoeg meer ruimte over voor de even waardevolle en veel verder uiteenlopende gevolgen van al de afzonderlijke werken.

Tussen hen staat u, in het midden dat door u zelf wordt bepaald. In het midden laten wij dan ook wat u er van zou moeten denken, er is geen andere boodschap dan degene die u zelf meeneemt. Wij hopen wel dat die net iets anders van vorm is als u deze hal weer verlaat

Kom binnen en kijk uw ogen uit. Dit is nu de Nederlandse beeldhouwkunst.

meer info op: http://beeldhalwerk.com/

Reacties


ilovenoord