Dunne muren, op reis door amsterdam noord…

Dunne muren, op reis door amsterdam noord…

Dunne Muren is een theatrale reis door het veranderende stadslandschap van Amsterdam-Noord. Intieme scènes op onverwachte locaties ontrafelen de verhalen achter plekken waar je op het eerste gezicht niet bij stil zou staan. Verhalen die onthullen hoe verschillend mensen zich verhouden tot dezelfde plek aan de rand van een stad.

Een man die zijn leven lang in hetzelfde huis woont terwijl alles om hem heen verandert. Iemand die twijfelt tussen blijven of terugkeer naar zijn thuisland. Een stewardess op tussenstop op zoek naar gezelschap tijdens haar zoveelste verblijf in een hotel in een vreemde stad. Terwijl Amsterdam-Noord grote veranderingen ondergaat, reflecteert Dunne Muren op de vraag wat het betekent geworteld of ontworteld te zijn.

Documentaire en fictieve verhalen ontvouwen zich geleidelijk in een kaart van de buurt – van iedere buurt – in oneindige staat van verandering. Geen kaart met groenstroken, bouwzones en parkeerterreinen, maar een kaart van herinneringen, dromen en geheimen.

Dunne Muren speelt zich af in een oude DAF lijndienstbus die het publiek meeneemt langs locaties in Noord. De voorstelling vertrekt vanaf café-restaurant De Pont, Buiksloterweg 3-5, Amsterdam-Noord. Neem de Buiksloterwegpont vanaf Amsterdam Centraal Station, Noordzijde (vertrekt elke 5 minuten, overtocht duurt 3 minuten). Café-restaurant de Pont ligt tegenover de aanmeerplaats van de pont in Noord.

Dunne Muren, van 3 t/m 11 september
Voor de volledige speellijst klik hier

Reacties


ilovenoord