EYE on the Move – EYE strijkt neer in Overhoeks, het Noorderpark, station Amsterdam Centraal en het Buikslotermeerplein

EYE on the Move – EYE strijkt neer in Overhoeks, het Noorderpark, station Amsterdam Centraal en het Buikslotermeerplein

Met het zicht op de verhuizing naar het nieuwe onderkomen in Overhoeks, laat EYE zich deze zomer alvast zien rond het IJ. Op het programma staan openluchtvoorstellingen met live muziek, de ‘Canta Drive-in’, een hiphopevenement en een expositie. EYE strijkt neer in Overhoeks, het Noorderpark, station Amsterdam Centraal en het Buikslotermeerplein.

Alle voorstellingen van ‘EYE on the Move’ zijn gratis toegankelijk! Nou daar worden we zeker blij van!!!

PROGRAMMA:

Donderdag 19 t/m zondag 22 augustus
EYE, EYE, Sir! Die letzten Segelschiffe in station Amsterdam Centraal
Tijdens SAIL 2010 vertoont EYE in samenwerking met NS in de monumentale Cuypershal van station Amsterdam Centraal de recent gerestaureerde film Die letzten Segelschiffe (1930), met spectaculaire amateuropnamen van de boottocht van Hamburg naar Zuid-Amerika.
Donderdag 19 t/m zondag 22 augustus, doorlopend, Cuypershal, station Amsterdam Centraal.

Woensdag 25 augustus en donderdag 26 augustus
EYE Open Air: films met live soundtrack in Overhoeks
Op een terras in Overhoeks zijn twee openluchtvoorstellingen met film en livemuziek te zien.  De sciencefictionthriller Gattaca (1997) wordt begeleid door Arts The Beatdoctor, een van Nederlands grootste beloftes op het gebied van instrumentale jazzy hiphop. De klassieker Mes in het water (1962), Roman Polanski’s speelfilmdebuut, krijgt een nieuwe soundtrack, een mix van electro en jazz, house en soul, die live wordt uitgevoerd door Bert de Rooij, (o.v.b.).
Woensdag 25 augustus en donderdag 26 augustus, open vanaf 20.30, aanvang film: 21.15. Overhoeks, voor Toren Overhoeks Amsterdam.

Zaterdag 4 september
EYE Hiphops: filmavond met live hiphop, Buikslotermeerplein
Met opzwepende rap en hiphop openen de jonge acteurs van Hangen of Leven, onder wie de Lijpe Chickies, met een liveoptreden een filmavond op het Buikslotermeerplein. Hun film Hangen of Leven (Peter en Jesse Faber, 2010) is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen acteur Peter Faber en een groep van 25 jongeren uit Tuindorp Oostzaan. Later op de avond zijn de hiphopsterren van de jaren tachtig, Ice-T, Salt-N-Pepa en Los Lobos, te horen op de soundtrack van Colors (1988), de derde speelfilm van de onlangs overleden Dennis Hopper.
Zaterdag 4 september, 20.30, Buikslotermeerplein.

Zaterdag 11 september
Canta Drive-in tijdens het Noorderparkfestival
De ‘Canta Drive-in’ is de Amsterdam-Noord-variant van de drive-in-bioscoop. Hier echter geen benzineslurpende sleeën, maar kleine, handige stadswagentjes. Het voorprogramma biedt speciale Canta-activiteiten zoals ‘Pimp je Canta’ en de Canta-behendigheidsrace. Om 21.45 is de première van De Filmexplosie (20’) te zien: Vogelwijk-buurtfilms, gemaakt onder begeleiding van AllAboutUs FilmFactory en Anna Spohr. De hoofdfilm is Duel (1971), Steven Spielbergs debuut, waarin een vrachtwagenchauffeur een personenauto dwarszit.
Zaterdag 11 september, vanaf 19.00, voormalig tankstation West, Leeuwarderweg, Volewijckspark. De Canta Drive-in is een initiatief van EYE en de Taartrovers i.s.m. stichting JAM/Noorderparkfestival.

17 september t/m 31 oktober
Zoomscape: ode aan de trein: expositie Perron 2A, station Amsterdam Centraal
Wie in het voormalig loket van NS Internationaal op station Amsterdam Centraal plaatsneemt kan op meerdere schermen genieten van ‘treinfilms’ in allerlei genres: van stille films als The General (1927, Buster Keaton) tot documentaires, speelfilms (Jim Jarmusch’ Mystery Train, 1989) en experimenteel werk.
17 september t/m 31 oktober, 9.00-21.00, perron 2A, station Amsterdam Centraal.
Opening 16 september, 17.00 door EYE-directeur Sandra den Hamer met live acts.
Iedere vrijdag 17.00 live act, start nieuw filmprogramma.

Reacties


ilovenoord