Hét gouden toetje van Zomer in de Tolhuistuin

Hét gouden (benefiet)toetje van Zomer in de Tolhuistuin

Van Sahara naar Oase in 1 avond: een feestje ter ere van het gazon.

Time flies! Over precies 11 dagen staat de Tolhuistuin in het teken van het festijn der festijnen; Groen=Goud, het (benefiet)toetje van Zomer in de Tolhuistuin, want van het gazon is na het succesvolle programma van Zomer in De Tolhuistuin helaas weinig meer over.  En dat kunnen wij als liefhebbers van mooie dingen natuurlijk niet over ons hart verkrijgen.

De Tolhuistuin is  een oase van kunst, cultuur, lekkere muziek, prachtige programma’s maar vooral een sprookjesachtige tuin. Met eeuwenoude bomen, zinderende perkjes en een glooiend gazon. Het park van De Tolhuistuin was 100 jaar geleden al een geliefde uitgaansplek voor Amsterdammers. Nu dat Shell na 70 jaar het terrein heeft verlaten, is de Tolhuistuin weer open voor publiek, en in samenwerking met de Colombiaanse bamboe architect Simon Velez gaan we volgend jaar een prachtig paviljoen bouwen als podium, zodat de komende jaren zoveel mogelijk mensen van de tuin kunnen genieten. Om dat wij geloven dat de tuin gekoesterd moet worden, organiseren we op zondag 29 augustus een feest ter meerdere eer en glorie van het gazon: Groen=Goud.

Van Sahara naar Oase in 1 avond: een feest ter ere van het gazon voor alle Tolhuistuin liefhebbers, goudzoekers en ontdekkingsreizigers met groene vingers. Laat de tuin weer blinken, en hopelijk kleurt het gazon goud met jouw bijdrage.

Een tipje van de groene sluier: het middagprogramma op zondag 29 augustus gaat over liedjes, gedichten en verhalen over liggen in het gras, heimwee naar het groen van vroeger, Elsje op het galgenveld, de feesten in de Tolhuistuin van honderd jaar geleden, staren naar de blauwe hemel en de nazomer van Lucebert.

Met o.a. Margriet de Moor, Gerbrand Bakker, Boi Akih, Omar Dahmani.
Presentatie: Chris Keulemans en dj Jairzinho.
14.00 – 16.00 uur

Nieuwsgierig? Het programma voor de avond volgt, met daarbij een fris randprogramma in samenwerking met Noordjes kinderkunst, Steven de Peven en uiteraard heerlijk eten en drinken.

Reacties


ilovenoord