Natuur en recreatie langs de ring van amsterdam noord

Natuur en recreatie langs de ring van amsterdam noord

Voordat je de ring onderdoor gaat op weg naar de rust van het Waterland, passeer je zo nu en dan een bord met de tekst: Hier werkt Amsterdam aan watercompensatie, natuur en recreatie. En…. Gereed april 2010. Tijd om eens te gaan kijken dus wat er zoal te recreëren valt.


We starten met een klein bruggetje ter hoogte van de Beemsterstraat. Meteen worden we geconfronteerd met een stellage van glimmend staal. Door mijn zoon meteen herkend als iets waar je aan kan hangen.. Duidelijk om de armspieren mee te trainen.

Vervolgens veel ruigte… Brandnetels en heel veel bramen. Het lijkt er niet op dat veel mensen gebruikmaken van deze ‘recreatiezone’ langs de A10, want onze bramenoogst is groot. Verderop een aangelegde paddenpoel en nog meer metalen objecten. Zeer vervreemdend zo in het groene niets. Halverwege liggen een aantal voetballen in het gras. Wordt hier dan toch gespeeld? Nadere inspectie wijst uit dat het paddestoelen zijn. Wat een enorme dingen!! En iemand of iets neemt er hapjes van.

Al met al een vreemd tochtje. Aan het eind, ter hoogte van de Volendammerweg, komen we toch nogtwee joggers tegen. Ze doen hier wel vaker even het parcourtje begrijp ik van ze. Dus toch niet zo gek misschien zo’n stukje niemandsland naast de ring. Beetje natuur, beetje sporten. Tja je moet het maar weten….

Trouwens die paddenstoelen dat zijn dus reuzenbovisten of te wel Langermannia gigantea en…. ze zijn eetbaar.

Reacties


ilovenoord