Onze Molenwijk, sms alert?

Onze Molenwijk, sms alert?

Molenwijk, wij van ilovenoord horen er steeds meer over. Ontplofte glijbanen, een vermoorde snackbar-houder,  in brand gestoken vuilcontainers… het is wat.

Henk Veen (foto nick hawkes)

Gelukkig is er al in het begin van dit jaar in de Molenwijk in Amsterdam Noord het project Onze (Molen) wijk van start gegaan. Tevens zijn de kunstzinnige verkeersborden, gemaakt door de bekende kunstschilder Henk Veen, onthuld door Stadsdeelvoorzitter Rob Post en wethouder Chris de Wild-Propitius van Stadsdeel Amsterdam Noord. Bij de onthulling was ook de speciale gast, hoofdcommissaris Bernard Welten aanwezig, welke zeer enthousiast is over het gehele project, waar de bewoners ook een eigen SMS-Alert hebben.

SMS Alert? huh?

Concrete initiatieven zoals een lokaal sms-alarm voor signalering en melding van overlast, vernieling en ongewenst gedrag, invoeren van wijkregels, het stimuleren dat bewoners elkaar weer aanspreken op ongewenst gedrag en het voeren van een campagne gericht op het in acht nemen van algemene normen en waarden. Simpel gezegd is het de bedoeling is om te voorkomen dat de wijk gaat verloederen, de hangjongeren bewust te maken, de bewoners te stimuleren om medebewoners en hangjongeren durven aan te spreken, op de straten respect naar elkaar te hebben en de wijk prettig en netjes te houden. Tevens gegevens te verzamelen voor verder onderzoek.

Zodra er een incident gebeurd in de wijk, wordt direct de SMS-Alert in werking gesteld, waarbij onder de leden van de SMS-Alert een spoedbericht uitgaat. Deze gaat ook naar o.a. de politie die zijn hoognodige gegevens uithaalt om sneller onderzoek te kunnen doen naar bijvoorbeeld een overval, inbraak, vernieling enz. Wanneer de sms-alert uitgestuurd wordt, zorgen deze leden direct op straat of balkon uit te kijken naar verdachte omstandigheden en of personen, die te maken hebben met het voorval.

Ook rondom de plek des onheils wordt vaak vooraf al iets verdachts opgemerkt waarbij je op dat moment niet bewust van bent dat daar een vervelend vervolg achteraan komt. Ook deze gegevens zijn ontzettend belangrijk. Let wel, het is absoluut geen burgerwacht, de bewoners zijn slechts de ogen en oren van de wijk, met de bedoeling om de wijk veiliger te maken, met groot succes!

meer op:

Reacties


ilovenoord