schijtreigers in Noord. De rijdende rechter in de Banne!

schijtreigers in Noord. De rijdende rechter in de Banne!

Een fantastisch stukje Noord op de publieke zender. De echte Noorderling in al zijn glorie en verbale kracht. De rijdende rechter kwam en zag in de Banne. Bennie en Thea willen dat Henk stopt met het voeren van de reigers. Hun ramen zitten voortdurend onder de poep en eigenlijk is Bennie ook een beetje bang voor die beesten. ‘Het hele ecologische systeem gaat gewoon ten onder’ volgens Thea. Ze heb trouwens wel respect voor zijn dierenliefde, dat wel. Maar graag ergens anders. Henk vindt het allemaal onzin. ’Zeker naar jouw pijpen dansen. Ogen uitsteken, dat kunnen ze’ en dan heeft Henk het over zijn buren, niet over de reigers.

Ik hou er wel van, van die reigers. Die reigers zitten er inderdaad altijd, daar in hun hofje in Banne Noord. Machtige vogels om te zien. Bij ons in de straat loopt er ook een. Beetje sullig staat ie ‘sochtends op het midden van de weg. Hij krijgt kattenbrokjes… van mijn buurtvrouw.

Benieuwd hoe rechter Visser beslist? http://www.eerstehulpbijrecht.nl/uitzending/rijdende-rechter/06-04-2010

marcia

Reacties


3 Comments on this post

  1. Waar mensen zich allemaal druk om maken. Zoals werd bevestigd door de reigeroloog, is (bij)voeren van reigers totaal overbodig. Maar zo’n mevrouw die daar een halszaak van maakt, daar krijg ik nou kromme tenen van… Hoe meer je je in een probleem vastbijt, hoe groter het wordt. Tekenend was de sportieve reactie op de uitspraak door de reigervoerder. Ik vond het een duidelijk voorbeeld van -wat mij betreft- het verschil tussen sympathiek zijn en gelijk krijgen.

    Wilma van den Akker /
  2. Ha, ik heb het gezien, echt geweldig!
    Henk’s vriend Piet: “Ja, daar wil ik wel even op inhameren, Henk doet geen vlieg kwaad”. Of Bennie: “Wat een gezeik met dat geschijt van die reigers”. Wel hartverwarmend hoe ze ondanks het geruzie (“Ik duw je van het balkon!”) elkaar na afloop de hand schudden. Ben benieuwd hoe het nu gaat.

    Annemarie /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord