Burendag – Groendag – Opening Muziekstraat – 25 september

Burendag – Groendag – Opening Muziekstraat – 25 september

Zaterdag 25 september staat de Vogel/IJplein buurt op zijn kop!
Niet alleen vieren we burendag en groendag, maar wordt ook de Muziekstraat geopend.

De Muziekstraat maakt onderdeel uit van het project Broedstraten, maar wat dat nou is?
Eerder hebben we dit al op een rijtje gezet, lees er hier alles over.

Opening Muziekstraat
Datum: zaterdag 25 september 2010
Locatie: Spreeuwenpark (Vogelbuurt, Amsterdam-Noord)
Tijd: 13.00-17.00 uur

Op zaterdag 25 september wordt de nieuwste broedstraat van Amsterdam-Noord feestelijk geopend. De Leeuwerikstraat in de Vogelbuurt is vanaf nu een straat waar muziek in zit. Bij deze bent u van harte uitgenodigd dit met ons en de buurt mee te vieren. Om 13.00 uur begint het programma op het podium aan het Spreeuwenpark. Daarna wandelt u samen langs alle activiteiten.

De eerste noot
De opening van de Muziekstraat vult de hele wijk met mooie noten. Muzikanten uit de Muziekstraat spelen de 10 lievelingsstukken van hun buren; van Marley tot Bauer. Overal in de buurt zijn optredens en er is een huisorkest dat je uitnodigt om met eigen instrument mee te komen spelen. Muzikanten vragen bewoners naar hun muzikale wensen; gitaarles, een pleinconcert of een buurtkoor oprichten bijvoorbeeld. Deze muzikale wensen gaan ze de komende tijd samen waar te maken. Voor de kinderen zijn er muziekspelletjes. Als afsluiting zingen we met alle aanwezigen de straat voor geopend. Deze dag valt samen met de Buren- en Groendag met diverse activiteiten voor de buurt zoals een tuinenroute, bosbrunch en schoonmaakactie.

Wat, hoe en waar?

Hoofdlokatie is het Spreeuwenpark en verschillende andere lokaties in de wijk. Bij slecht weer vinden de activiteiten plaats in buurtcentrum De Meeuw. Onderstaand een plattegrond en het programma, komt allemaal!

Reacties


ilovenoord