Crisiskunst – Kunst met de grote C

Crisiskunst – Kunst met de grote C

Creatief, Community, Cirkel, Connected, Coöperatief, Cool…

Ruilen, delen, samenwerken. Daar draait alles om bij kunst met de grote C.
Amsterdam-Noord gaat 6 weken lang op z´n Berlijns; een wijnproeverij, een bouwplek van afvalmateriaal voor kinderen, (straat)muzikanten, dj´s, een ruilrek met kleding, een creatieve markt, culturele caravans, een fotoveiling, een zelfvoorzienend buurtcafé, en nog veel meer. Daarbij zet de Noorderparkkamer haar deuren open voor alles wat normaal achter gesloten deuren aan creativiteit plaatsvindt.
Kunst in tijden van crisis gaat over ondernemerschap en creativiteit.
Hoe maak je kunst zonder subsidie? Bedrijven worden gevraagd hun afvalproductie in te leveren om kunst van te maken, (straat)muzikanten worden uitgenodigd om in het park te musiceren, fotografen van Noord leggen de crisis op beeld vast en de foto’s worden geveild in het park. Crisiskunst organiseren we samen met Stichting Kunstenaars & Co. Kunstenaars krijgen de opdracht om gedurende zes weken een project te realiseren zonder subsidie, op z´n Berlijns.
Crisis-deals zijn al gesloten met: Daan Dijkstra (krakerscollectief Distelweg), Servicepunt Amateurkunst, Home Made vd Pek markt, Karlijn Souren uit Berlijn (buurtcafé), Meike Ziegler (design), Caro Bonink (foto tentoonstelling en veiling), Elze van den Akker (kunst van afvalmaterialen), Kunstenaars & Co, Amsterdams Cello Octet, diverse verenigingen en musici … en verder alle creatieve ondernemers die zich nog bij ons aansluiten!
Kom zes weken lang genieten van Crisiskunst, of sluit je aan voor een podium of ruilplek bij de NPK. Heb je zelf een creatieve hobby of wil je kunst verkopen? Ondernemersbloed wordt aangewakkerd!

Reacties


ilovenoord