Finale Robodock: de brandende Feniks

Finale Robodock: de brandende Feniks

We waren al vroeg op het terrein van Robodock om de fantastische bouwsels te bewonderen. Bij de naam van het festival denk ik al gauw aan machines van metaal, maar er stonden deze keer ook veel houten bouwsels.  De elementen lucht, water en vuur waren ruim aanwezig. De natuur hielp een handje mee: regen en zon wisselden elkaar af, waardoor een regenboog aan het decor werd toegevoegd. De grootste aandachtstrekker was de reusachtige houten vogel Feniks aan de rand van het terrein.

Boven aan de helling stond een constructie die water uitspuugde. Dit water droeg papieren wensbootjes in de richting van de Feniks.

De schemering kwam, en de duisternis.

Onder begeleiding van een letterlijk vlammend blaasorkest en een wonderlijk loeiend instrument huilde en spoog de Feniks vuurwerk en brandde uiteindelijk af. De bootjes met vurige wensen verbrandden mee.

Er bleef een ei achter. Daar moet iets uit gekomen zijn, maar dat zou nog even duren en wij waren te moe om daar nog op te wachten. Als die vurige wensen nu ook maar uitkomen …

Het wonderlijke geluid is hier te horen, bij een filmpje met stromend water en een beetje vuur. Hier vind je nog wat foto’s.

Reacties


ilovenoord