Noorderparkfestival

Het Noorderparkfestival. Nou wat moeten we daar nog aan toe voegen?
Niet veel, dus allemaal komen!

Niet alleen gaan eindelijk die bruggen open en kunnen we met een gerust hart oversteken, gaan we genieten van muziek en gekke Canta’s, maar is ook ilovenoord aanwezig. Waar? Kom even langs bij de culturele markt op zondag en scoor een vet t-shirt, een aarbeienplantje,  poster of  ilovenoordsticker. We verwelkomen jullie graag!

nieuwe shirts met salamander van Boywonder achterop ....op elk shirt ergens anders ...

Nu dan nog het officieele gedeelte, het programma, zie ook: http://www.noorderparkfestival.nl/

Programma zaterdag

Circustent
16.00 en 19.00 uur
Magic Circus: Babayaga

Komt dat zien! Vliegende sterren, toverkollen, heksenknechten en mallotige clowns stelen de circusshow. Met een hoofdrol voor de lelijke heks. Of is zij eigenlijk van betoverende schoonheid?

Buiksloterweg
21.30 uur
Vuurwerkshow

Zoek van te voren een mooi plekje aan de Buiksloterweg. Want wie vorige jaren de vuurwerkshow van Art Éphémère zag, weet dat je niks mag missen. Bij het vallen van de avond is er een adembenemend vuurwerk op muziek van Händel. 2

Floraparkpodium
21.30 en 22.45 uur
Dj ill Skillz en MC Complex

De één draait en de ander presenteert. Samen brengen ze het Noorderpark in een goede flow.

Floraparkpodium
22.00 uur
Flinke Namen

Gelauwerd en aanbeden. Ieder voor zich en samen als Flinke Namen. Sef, Murth, MC Fit en The Flexican voelen zich hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de evolutie in de Nederlandse hiphop. Anyway, zien die show!

Rozentuinpodium
21.30 uur
Barba

Barba is een geoliede coverband en speelt net even die andere songs. Ze komen van buiten Amsterdam en staan te popelen om Noord te plezieren met fijne popsongs en (bijna) vergeten klassiekers.

Voormalig Tankstation West
19.00 uur
Canta Drive-in: ‘Duel’

Een drive-in midden in het park? Met de populaire Canta’s (en soortgelijke bromauto’s) kan het. Kom in je eigen voertuig of met de benenwagen naar het voormalige tankstation aan de Nieuwe Leeuwarderweg. Je kan ter plekke ook een Canta huren. Het voorprogramma vanaf 19.00 uur bestaat uit onder meer de Behendigheidsrace, Pimp Je Canta en een drive-in-restaurant met bediening op rollerskates. Om 21.45 uur presenteren we in de Canta Drive-in de première van De Filmexplosie: Films uit de Vogelbuurt gemaakt onder begeleiding van All About Us Filmfactory en Anna Spohr. Daarna om 22.00 uur de adembenemende Steven Spielberg-roadmovie ‘Duel’. Het is de vraag of je daarna nog wel naar huis durft te rijden… Georganiseerd door EYE, de Taartrovers, het Noorderparkfestival en Filmexplosie.

Programma zondag

Officiële opening brug
10.45 uur
Nieuwe brug over Nieuwe Leeuwerwarderweg

Met de opening van de brug die bij de Buiksloterdijk over de Nieuwe Leeuwerwarderweg gaat, is het nieuwe park een feit. Het Noorderpark is nu één geheel!

Volewijckspodium
11.00 uur
Start Noorderparkloop

De sportieve, recreatieve start van het nieuwe park: de eerste Noorderparkloop, georganiseerd in samenwerking met atletiekvereniging ATOS. Iedereen kan meedoen, een rondje is 3,6 kilometer lang. Je kunt één, twee of drie rondjes lopen. Snel of in je eigen tempo, wat je maar wilt. De route voert door beide delen van het nieuwe Noorderpark. Inschrijven vanaf 10.00 uur. Inschrijfgeld is € 2,-. Om 10.30 uur is er een gezamenlijke warmingup bij het podium. En om 11.00 uur valt het startschot.

Volewijckspodium
12.00 – 18.00 uur
Zoete Dansen

De hele middag staat dit deel van het Noorderpark in het teken van dansen. Met Danscentrum Noord is een dansbare reis om de wereld samengesteld. Kijk naar de demonstraties van de Argentijnse tango, de Afrikaanse dans, de jazzy swing uit de Verenigde Staten en de latin uit de Caraïben. En dans vooral mee!

Volewijckspark
12.00 – 18.00
Kindervrijmarkt

Speelgoed waar je niet meer mee speelt, je oude boeken of zelfgemaakte spullen: wat wil je verkopen? Of wil je laten zien wat je kan? Zondag is er de hele dag een vrijmarkt waar alleen kinderen iets mogen verkopen. Ze mogen zelf een plekje zoeken langs de paden van het voormalige Volewijckspark.

Noorderparkpodium
12.30 uur
Robbert Besselaar zingt musicalsongs

Hij weet niet beter dan dat hij zingt. Altijd en overal. Ook in bijvoorbeeld de musicals Oliver!, Chicago en Titanic. Vanmiddag zingt Robbert Besselaar ‘s werelds mooiste musicalsongs.

Noorderparkpodium
13.00 en 15.00 uur
De Anitaas

Coby, Joke en Trudy zijn heel gewoon gebleven. Terwijl ze met hun smartlappen toch avond en avond feestzalen, café’s en bruiloften op z’n kop weten te zetten.

Noorderparkpodium
14.00 en 16.15 uur
De Garderobo’s

De heren van De Garderobo’s zingen Nederlandstalig repertoire. Het publiek zingt vanzelf mee en waant zich weemoedig in vervlogen tijden. Het leukste kleine orkest van Nederland.

Noorderparkpodium
15.45 uur
Peter Beense

De sympathieke, Amsterdamse kroegbaas is geliefd binnen en buiten de stad. Peter Beense voelt zich nergens te groot voor, maar toch was Carré al te klein voor hem. Vanmiddag staat Beense live  in het Noorderpark.

Noorderparkpodium
17.15 uur
Tim Douwsma

Hij eindigde hoog bij So You Wanna Be A Popstar en had een hit met zijn nummer ‘Wil Je Bij Me Blijven Slapen’. Tim Douwsma is een geboren entertainer. Dus komt hij maar wat graag naar het festival.

Voormalig Tankstation Oost
tussen 13.00 – en 17.30 uur
doorlopende voorstellingen van 20 minuten in Theaterwagen 1
Vlooiencircus

Neem plaats op de tribune en laat uw zintuigen de vrije loop. Is dit echt, is het suggestie? Het verhaal gaat de verbeelding van iedere bezoeker te boven. Spreekstalmeester en verteller Jan Leibbrandt neemt u mee naar het schemergebied waar werkelijkheid en fantasie elkaar ontmoeten. Daar aangekomen is vervolgens de keus aan u: durft u nog te geloven in sprookjes?

Voormalig Tankstation Oost
14.00 uur in Theaterwagen 2
Workshop gedichten schrijven: Nazomer

Met de Openbare Bibliotheek Amsterdam is een workshop gedichten schrijven georganiseerd voor iedereen, van 8 tot 88 jaar en of je nu kan schrijven of niet.

Voormalig Tankstation Oost
16.00 en 17.00 uur in Theaterwagen 2
Groetjes

Een hartverwarmend sprookje over het ontstaan van groetjes.
Bijna niemand weet meer wat groetjes zijn. We geven elkaar groetjes, we zetten ze onder een brief. Maar lang vergeten is het verhaal over de herkomst van groetjes.
Verhalenvertelster Roos Le Roux laat in haar verhalen groetjes en muzieknoten tot leven komen, ze schildert landschappen en kastelen uit voorbije dagen en geeft bestaansrecht aan dat, wat het liefste verteld wil worden.

(Leeftijd 5 t/m 105)

Voormalig Tankstation West
13.00 uur
Muziekvereniging Waterland

Het vrolijke gezelschap is bekend van het jaarlijkse concert bij ‘t Sluisje en het Lenteconcert. Maar het in Nieuwendam gewortelde orkest speelt hun swingende stukken ook graag op het Noorderparkfestival.

Floraparkpodium
12.00 uur
Youth Symphony Orchestra: de Amsterdam

Opera: Amsterdam Symfonie De Schreierstoren en het IJ, de hoeren en de heimwee, de grachten en de Oost. Allemaal komen ze voorbij in de mini-opera over de trotse vissersvloot van de Amsterdamse haven.

Floraparkpodium
13.15 en 15.30 uur
Stichting Dock Noord

Het poptalent uit Noord presenteert zich. Met onder meer Nil@n, Bjorna, Danii, Mindy, Melvin en Anoeska begeleid door The Apes. Gevolgd door twee bands: Jester speelt verfrissende rock en Fuz won kort geleden The Battle of the Bands in Talent Factory De Valk.

Floraparkpodium
14.30 uur
Furious Flow

Hiphop, Vogue, Breakdance, Poppin’, Tricking en meer… De jongens van Furious Flow laten in een enerverende show hun talent en positieve energie zien. De groep bestaat drie jaar en danste onder meer een Michael Jackson-tribute op de Uitmarkt en waren te zien op Da Bounce Comedy Night.

Floraparkpodium
14.45 uur
Hef en Önder

Twee rappers sloegen de armen ineen en trekken nu gezamenlijk met hun BangBros-show langs de Nederlandse podia. Hef komt uit Hoogvliet en Önder, ook wel bekend als Turk, is geboren in Noord. Scherpe teksten op de strakke beats van FS Green. Voor minder doen ze het niet.

Floraparkpodium
16.50 uur
Lijpe Chickies

Mina en Landa komen uit Noord en hebben lak aan vooroordelen. Ze mixen r&b, pop en hiphop tot hun eigen chickies-sound. Hun ervaring is indrukwekkend, hun energie onweerstaanbaar. Zien dus!

Floraparkpodium
17.00 uur
Uitreiking Noord Talent Award 2010

Talent uit Noord gaf zich op voor de Noord Talent Award 2010. Jongeren konden meedoen in de categorieën: Expo, Dance, Pen, Music en Sport. Wie is de winnaar?

Circustent
14.00 en 16.30 uur
Magic Circus: Babayaga

Komt dat zien! Vliegende sterren, toverkollen, heksenknechten en mallotige clowns stelen de circusshow. Met een hoofdrol voor de lelijke heks. Of is zij eigenlijk van betoverende schoonheid?

Rozentuinpodium
12.00 – 14.00 uur
Ceumar

De Braziliaanse zangeres Ceumar zingt over het leven, het geluk, het verdriet en de passie. Haar prachtige stem klinkt zwoel en jazzy. En haar muziek is Braziliaanse folk, gemixt met wat vleugjes pop, jazz en samba.

Rozentuinpodium
14.15 uur
Lavalu

Pop en klassiek en jazz: Lavalu combineert het tot haar eigen stijl. De van oorsprong Amerikaanse singer/songwriter stond afgelopen jaar op de grote pop- en jazzpodia. Haar album ‘HOPE or Liquid Courage’ haalde onlangs de Album Top 100

Rozentuinpodium
16.00 – 18.00 uur
Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen, bekend van de tv-programma’s Taxi en Hello Goodbye, is ook een gepassioneerd muziekmaker. Hij stelde een heuse mariachi-band samen, waarmee hij nu door het land trekt. Pittig, overgevoelig en eenzaam. Doordrenkt van alcohol en eigengereidheid, maar o zo echt.

Culturele markt
12.00 – 18.00 uur

De Buiksloterkerk, M-Lab, NinSee, ilovenoord en andere culturele instellingen uit Amsterdam-Noord en Centrum presenteren hun aanbod voor het komende seizoen.

Kinderweide
Vanaf 12.00 uur

De Kinderweide is een waar kinderparadijs. Je kan er schminken, panna spelen, kleien met Hannah, kunstjes doen met Circus Kristal en  knutselen met Hot Mama Hot, Noordjes kinderkunst
en Stichting Samenscholers.

Kinderweide
12.30 uur
Leerorkest  Noord

Een orkest van leerlingen uit groep 6 van drie basisscholen in Noord. Luister naar hoe zij samen spelen op viool, dwarsfluit, trompet en al die andere instrumenten.

Kinderweide
13.00 en 15.00 uur
Wijnand Stomp

Als er iemand is die verhalen kan vertellen is het Wijnand Stomp wel. Hij vertelt ondeugend, meeslepend en vrolijk zijn in de Antillen en Holland gewortelde verhalen. Je ziet het gewoon voor je.

Kinderweide
14.00 en 16.00 uur
Basera

Basera speelt de clown, mimespeler, jongleur, acrobaat, goochelaar en evenwichtskunstenaar. Maar gelukkig niet alleen. Hij wordt geholpen door marionet Keessie en pop Pinkie.

Kinderweide
15.30 uur
De Satelliet trommelt

Basisschool De Satelliet uit Tuindorp Oostzaan volgde samen met Otto de Jong van Muziekschool Noord een percussieproject. De leerlingen van groep 7 staan nu te popelen om met een kort optreden te laten zien en horen wat ze geleerd hebben.

Voormalig Tankstation West
14.00 en 15.45 uur
The Cotton Club

De tijden van weleer herleven met de muziek van bigband The Cotton Club: Count Basie, Duke Ellington en al die ander grote jazznamen uit de jaren ’30 en ’40 komen voorbij. Swingend, bekend en zeer dansbaar.

Voormalig Tankstation West
15.00 uur
Shantykoor Nieuwendammerdijk

Duistere liederen vol duivelse tonen en liederlijke teksten. Over het Noorderpark weerklinken de aloude zeemansliederen. Haak in en zing mee!

Voormalig Tankstation West
17.00 uur
De Bucket Bigband

Een bigband maar dan anders. De Bucket Bigband speelt pop, funk, Afrikaanse kwela’s, ska, latin en blues. Verwacht het onverwachte.

Noorderparkkamer
14.00 – 17.00 uur
In het kader van de Boerenzondagen

De polders bij Amsterdam moeten droog blijven. Anders krijgen we natte voeten en kan de boer niets verbouwen. Help je mee pompen?

Noorderparkkamer
15.00 uur
Troubadour Jan van Til

Luisterliederen van het oud-Hollandse ‘Komt vrinden in den ronde’ tot ‘Scarborough Fair’. Met sprankelende accordeon van Rob van der Klooster.

Volewijckspodium
12:00 – 13:30  Solo Latin

Klassieke Latijns-Amerikaanse dansen worden vaak paarsgewijs gedanst. Solo Latin is een moderne variatie op de latin ballroomdans waarbij de danspartner wordt weggelaten. Bij de Solo Latin danst men dus alleen.
Muziek: de Blue Tone Big Band (big band)

Volewijckspodium
13:30 – 15:00 Swing

Swingdans is een verzamelnaam voor verschillende dansen uit de Verenigde Staten die worden gedanst op de jazzmuziek uit de jaren 20, 30 en 40 van de vorige eeuw, zoals de Boogiewoogie of de Lindy Hop. Deze dans wordt in paren gedaan.
Muziek: de Blue Tone Big Band (big band)

Volewijckspodium
15:00 – 16:30 Afrikaanse dans

De Afrikaanse dans is een expressieve en zeer energieke manier van bewegen. Deze dans wordt solo, dus niet in paren, gedaan. En als het even kan met blote voeten!
Muziek: Moussé Dramé en vrienden (djembé)

Volewijckspodium
16:30 – 18:00 Argentijnse tango

De tango is rond het begin van de vorige eeuw ontstaan in Argentinië en Uruguay, en nog steeds in ontwikkeling. De laatste zoete dansen van de middag worden weer in paren gedaan, in de stijl van de tangosalons van Buenos Aires.
Muziek: Orlando Miño en vrienden (tangokwartet)

Reacties


ilovenoord