Second Hand Stories bij rhizomatic, de Lokatie en het Juttersdok

Second Hand Stories bij rhizomatic, de Lokatie en het Juttersdok

Voor kunstenaars is de kringloopwinkel een bron van inspiratie; tweedehands objecten vertellen tenslotte spannende verhalen. Daarbij vormen tweedehands objecten als werkbaar materiaal een mooi alternatief in een tijd van industriële uberproductie, overconsumptie en van financiële crisis.

Ook als curatorisch concept is de kringloopwinkel –vrijwel de ultieme tegenhanger van de klassieke expositieruimte- fascinerend: zij fungeert nu eens niet als traditionele white cube maar als een plek met duizend en één referenties.

Als onderdeel van hun jaarprogramma –een programma dat zich richt op sociale en ecologische duurzaamheid- organiseert rhizomatic vanaf 2 oktober de tentoonstelling ‘Second Hand Stories’. Rhizomatic heeft zes kunstenaars uitgedaagd te onderzoeken welke rol deze tweedehands objecten in hun persoonlijke kunstpraktijk kunnen spelen.

met projecten van:

 • Maze de Boer
 • Katja van Driel
 • Tilmann Meyer-Faje
 • Evelien Nijeboer
 • Joshua Thies
 • Daniel Zimmer

De uitruilexpositie vindt plaats in twee kringloopwinkels en in de projectruimte van rhizomatic zelf.

 • Juttersdok
  Papaverweg 17 – 25
  1032 KE Amsterdam – Noord
  Openingstijden: ma, di, wo, do, vrij, za 09:00 – 17:00
 • De Lokatie
 • Distelweg 85
 • 1031 HD Amsterdam – Noord
 • Openeningstijden: ma 12:00 – 17:00, di, do, vrij 10:00 – 17:30, za 10:00 – 17:00

English version at http://www.rhizomatic.nl

Reacties


ilovenoord