Verrassingen in Noord 1

Verrassingen in Noord 1

Paardebloemen met aardbei. Ze staan gebroederlijk naast elkaar op de parkeerplaats. Iets verderop staan stokrozen in de goot. Dat zal het werk van een guerrillatuinier zijn. Zaden en stekjes die ze over hebben geven ze een plekje aan de straat. Als je er eenmaal een oog voor hebt zie je hun werk overal: Pompoenen in de plantsoenen, courgettes langs het bouwhek, stokrozen bij de brug. Groente, fruit en bloemen die van niemand zijn. En dus van ons allemaal. Guerrillatuiniers werken net als traditionele guerrilla’s: je ziet ze zelden aan het werk. Wie de oogst vindt, mag het hebben. Snoepen van de stoepen. Net als alle guerrilla’s is het een gevecht op leven en dood om te overleven. De vijand: de bosmaaiers van de afdeling groenvoorziening. Voor je het weet rolt de halfrijpe pompoen in mootjes gehakt in de sloot. Gelukkig overleven ruccola en bramen het altijd op straat. Ik pluk een rode aardbei en veeg het zand eraf. Lekker.

Daarom houd ik van Noord

Reacties


3 Comments on this post

  1. Ja! Guerilla-tuinieren is leuk. Moeten we oppakken hier. Plek zat! 🙂

    Chris /
  2. dit moeten ze lezen in de speeltuin aan de Sijsjesstraat. Daar werken ze in de moestuin met kids! gaat het zien!

    anne /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord