Wereldwinkel? Waar dan?

Wereldwinkel? Waar dan?

Speciaal voor ilovenoord ging maandagochtend de Wereldwinkel op de hoek Beemsterstraat/Purmerweg even op. Graag zelfs, want volgens voorzitter Hannie Broekzitter weten nog veel te weinig mensen dat er in Noord een Wereldwinkel zit. En hoewel de plek waar de winkel zit misschien niet zo werelds is, de producten die ze verkopen zijn dat zeker wel. Als je binnenstapt ruik je meteen de wierrookgeur die zo kenmerkend is voor alle Wereldwinkels in Nederland. De gezellige winkel wordt gerund door een team van ruim twintig vrijwilligers en staat vol cadeaus en etenswaren uit andere culturen. Allemaal producten waarvoor een eerlijke prijs is betaald. Faire trade dus. Zo maak je iemand blij met een mooi cadeau én draag je bij aan de ontwikkeling van de makers van dat cadeau. Twee vliegen in één koop!

Er is natuurlijk fair trade koffie en thee en slaafvrije chocola (helaas niet calorievrij), maar ook kleurrijk speelgoed uit Sri Lanka, fraaie notitieboekjes uit Thailand met papier gemaakt van olifantenpoep (in tegenstelling tot de wierrook ruik je dáár helemaal niets van), swierige sjaals uit India en kunstige windlichten van metaal kantwerk uit de Filipijnen. Het aanbod is uitgebreid en verandert elke zes weken. Met recht een wereldwinkel!

www.wereldwinkelamsterdam.nl

Reacties


ilovenoord