Maandag Buurtsoap-dag ‘De Wasserette’! – download de ringtone!

Maandag  Buurtsoap-dag ‘De Wasserette’! – download de ringtone!

De leader van de buurtsoap de Wasserette als ringtone voor je iphone:
(even downloaden, in je itunes zetten en syncen!)

Vierde aflevering gemist? Bekijk de samenvatting van aflevering 4:

Derde aflevering gemist? Bekijk de samenvatting van aflevering 3:

Terwijl Yfon bij haar moeder ingetrokken is in het bejaardentehuis komt de deurwaarder op bezoek die de schulden van de wasserette komt saneren en wel erg dol op hondjes is… Maar gelukkig keert Jojanneke net op tijd terug uit de loverboyshanden van Rachid…

Tweede aflevering gemist? Bekijk de samenvatting van aflevering 2:

Eerste aflevering gemist? Bekijk de samenvatting van aflevering 1:

Buurtsoap ‘De Wasserette’ is terug. Zes verse afleveringen, gebaseerd op verhalen uit Noord, zijn vanaf 20 september iedere maandagavond gratis te zien in ‘t Crat in Amsterdam Noord. Tot de zeep je oren uitkomt!

Na het succes van vorig jaar zijn Koos, Yfon, Jojanneke en de hond Tarzan van wasserette ‘De Witte Reus’ terug op honk. De soap hing afgelopen zomer al de vuile was buiten op de Amsterdamse Parade en is nu dus terug in Noord. De zes gloednieuwe afleveringen gaan over de razendsnel veranderende wereld van de Van der Pekbuurt. Wel en wee wordt er gedeeld. Voor het publiek van buurtbewoners een feest der herkenning met aan het eind van de avond een nimmer ontbrekende soapy cliffhanger.

De Wasserette is alledaags theater gespeeld door Martijn Crins, Rixt Leddy, Rogier Schippers en Huug van Tienhoven. Rogier Schippers (schrijver, acteur en regisseur) krijgt van Tolhuistuin Producties de verhalen van buurtbewoners letterlijk op zich af. Daarop baseert hij zijn tragikomische soapscènes. Robert van der Hoop, Jef Hofmeister en Ruud Versteeg voorzien de soap in wisselende samenstelling van bijpassende muziek. Behalve de vaste acteurs spelen buurtfiguranten en gastspelers mee in de soap. De buurttaferelen worden geproduceerd door de Tolhuistuin in samenwerking met muziektheatercollectief Het Volksoperahuis.

Het Volksoperahuis maakt muziektheater met een knipoog, dat de toeschouwer nooit onberoerd naar huis laat gaan. Razendsnel en op cabareteske wijze weten Jef Hofmeister, Kees Scholten en Rogier Schippers schijnbaar losse sketches aaneen te smeden tot bijzondere theatervoorstellingen.

De Tolhuistuin is een culturele ontmoetingsplaats van de 21e eeuw en doet projecten op locatie in de Amsterdam-Noord. De Wasserette is een van de buurtprojecten die de Tolhuistuin organiseert.

Maandag 20 sept. t/m maandag 25 okt.  / aanvang: 20:30 / jongerencentrum ‘t Crat, Meidoornplain 40 / gratis entree, beperkte plek

Klik hier voor de speellijst.

Reacties


ilovenoord