Crisiskunst in overvloed bij de Noorderparkkamer – Zondag 17 oktober

Crisiskunst in overvloed bij de Noorderparkkamer – Zondag 17 oktober

Zondag 17 oktober werken kunstenaars en bezoekers bij de Noorderparkkamer weer verder aan Crisiskunst. Rond de centrale crisisbar wordt gemusiceerd, gebouwd, gefilmd en geschilderd. Terwijl de beurzen gesloten blijven, blijft de creativiteit stromen..

UPDATE! we vonden een filmpje over de eerste zondag van de crisiskunst….. door http://vimeo.com/henkemansfilm

(Met dank aan Yorn voor het lenen van de camera!)

paarden schilderen met Mark de Vries

Mark de Vries schildert levensgrote paarden op de muur van de Noorderparkkamer. Op het prikbord staat zijn oproep: ‘Verf nodig! Wie wil ruilen?’ Yvonne Witte naait kleurige knielappen op kapotte spijkerbroeken. Andrea Palm zamelt stoffen in en maakt er samen met bezoekers een groot patchwork kleed van. Rond de bar van crisiscafé ‘Wanted’ komen buurtbewoners proeven van de gerechten die van zelf ingebrachte ingrediënten gemaakt zijn. Kraker Daan Dijkstra werkt aan een kunstobject van autobanden waarmee kinderen ook hutten bouwen of in bomen slingeren. Of ze helpen met het decoreren van herfsttentjes met materiaal uit het park, onder leiding van Kim Tuin. Live muziek is er van het Buiksloterkerkkoor en Guido Schaake, die warme liedjes zingt over het vaderschap.

Tijdens het project Crisiskunst werken diverse kunstenaars van Kunstenaars&CO aan hun crisisprojecten, zoals een filmer, dichter, violiste, acrobate en kunstschilder. Door ruilen, delen en samenwerken maken zij ongesubsidieerde crisiskunst. In november sluiten acht fotografen de serie af met een fototentoonstelling en veiling. Steeds meer kunstenaars sluiten zich aan bij Crisiskunst.

Men kan zich aanmelden voor een ruil-, verkoopplek of podium op Crisiskunst via info@noorderparkkamer.nl. Crisiskunst groeit met de dag!

Zondag 17 oktober
– 14.00-17.00 uur: o.a. Crisiscafé ‘Wanted’ en kunst maken van afvalmateriaal.
Voor kinderen: tenten maken, hutten bouwen en boomslingeren met autobanden.
– 15.00 uur: Concert van Buiksloterkerkkoor
– 16.00 uur: Concert van Guido Schaake

Crisiskunst: Iedere zondag van 3 oktober t/m 7 november 2010

Reacties


ilovenoord