Dwalen in beelden van NDSM

Dit is nou een plek waar ik heel blij van word: de enorme hallen van de voormalige NDSM-werf, met deuren die gemaakt lijken voor Titanen. Overal ateliers, studio’s en andere werkplaatsen; overal verrassende hoekjes, achtergelaten, bestofte kunstwerken en bouwsels in wording. Uren zou ik er rond kunnen dwalen, duizenden foto’s nemen. Ieder voorwerp roept vragen op. Die trechter op wielen, staat die op zichzelf of ¬†was die ooit onderdeel van een groter kunstwerk? Dat enorme donkere hoofd, hoort daar een lijf bij? Wat zie ik als ik door dat smerige ronde raampje kijk? Zijn er Noorderlingen die het antwoord op die vragen weten?

Vanmiddag organiseerde Bellissima een workshop over beeldtaal en film in een van de zaaltjes, als onderdeel van het project Noord Verandert! In de pauze schoot ik weer even wat plaatjes van dit sprookjesland. De NDSM-werf is een encyclopedie vol beeldtaal.

Reacties


ilovenoord