Het Toverbos: Toveren met kinderen

Toveren met kinderen

Om kinderen de wonderen van het bos te laten ontdekken staat het Toverbos heel mooi opgesteld. Kinderen kunnen ontdekken hoe de dieren van het bos leven.

Het Toverbos

Vanaf half oktober tot half januari is het leslokaal van Natuur- en Milieu Educatie bij de schooltuin op de Heggerankweg 87 omgetoverd tot het dierenbos van fee Hupsakee. In deze interactieve tentoonstelling verzorgen de educatief medewerkers van NME een les voor kinderen van groep 1 t/m 4.

In de Herfstvakantie is het Toverbos geopend voor nieuwsgierige bezoekers. Van maandag tot en met vrijdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Kinderen zijn onder begeleiding van ouders of verzorgers van harte welkom.

Een gekleurd bos in een lokaal

Tussen de bomen ontmoeten kinderen de dieren uit het bos en leren spelenderwijs iets over de eigenschappen van de dieren. De kinderen krijgen van fee Hupsakee een toverstaf en een tovermuts waarmee ze de dieren onderweg kunnen verstaan. Het roodborstje legt uit waarom hij zo mooi fluit en de vos verklapt zijn slimme trucjes. Zij dagen kinderen uit om hen na te doen.

Reacties


ilovenoord