Moonshinebus gaat open!

Moonshinebus gaat open!

Op vrijdag 8 oktober is er vanalles te vieren en bezichtigen in de Tolhuistuin. Naast de presentatie van het werk van artist in residence Erzen Shkololli om 17:00 uur, wordt  om 19:30 de Moonshinebus feestelijk geopend.

persfoto_Moonshinebus

De Surinaamse reclameschilder André Sontosoemarto en busschilder Ramon Bruyning presenteren in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord hun laatste werk. In de Hollandse nazomer maakte ze samen een kolossale schildering op een oude Duitse stadsbus. De schildering is een eerbetoon aan ‘moonshine’; zelfgestookte drank zoals die over de hele wereld gemaakt wordt, vaak illegaal. Alcohol was een van de eerste menselijke uitvindingen; net na de speer, maar ver voor het wiel ontwikkelde we al manieren om onszelf in roes te brengen. Als enige diersoort met een zelfbewustzijn hebben we blijkbaar een diepe behoefte om dat bewustzijn te manipuleren.

De schildering is een eerbetoon aan jenever, palenka, slivovitsj, rakija, mescal en chacha, en al die andere kunstige drankjes in de wereld. Deze zullen zeker vloeien tijdens de opening van de bus.

i.s.m Partizan Publik

Reacties


ilovenoord