Verrassingen in Noord 3: De Wolkenfabriek

Verrassingen in Noord 3: De Wolkenfabriek

Helemaal achter Vogeldorp, verborgen achter het Vliegenbos. Daar staat hij: de Wolkenfabriek. Waarom zijn de luchten boven Amsterdam zo mooi? Omdat we in Noord een Wolkenfabriek hebben staan. Kom je daar in deze tijd van het jaar aanfietsen en je staat als vanzelf stil. Uit de pijpen van de fabriek komen de prachtigste verse wolken, in oranje en roze zonsopgangkleuren. Breder dan breedbeeld. Dat beneemt je voor even de adem. Meestal sta je er helemaal alleen. Laat het Rijksmuseum links liggen en kom naar de Ketjenweg. Die oude meesters kunnen er nog een punt aan zuigen.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Leuk!
    Als ik met m’n dochters -toen ze nog klein waren- naar m’n studio (aan de ketjenweg) fietste en langs de Akzo (nu Albe Marle) kwam vertelde ik hun ook altijd dat dat een wolkenfabriek was;).

    Tip: Ga er zeker eens langs in de winter als het vriest en oostenwind is (gaat meestal samen), dan doet het z’n naam als ‘Wolkenfabriek’ pas echt eer aan. Mag je je daarna bij mij op de studio weer even warmen aan een kop koffie.

    Peter Smith /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord