AAA is win-win-win op Zonneplein

Wat gebeurt er nu weer op het Zonneplein?

Ze heten Artistic Aid Amsterdam en ze zitten nog maar pas op het Zonneplein. Bewoners van Tuindorp Oostzaan kijken nieuwsgierig naar binnen. Wat gebeurt daar allemaal? Is het een galerie? Een boetiek? In zekere zin allebei en nog veel meer. De formule van Stichting Artistic Aid is geniaal: Kunstenaars en ontwerpers kunnen er hun werk gratis exposeren. Wordt het verkocht, dan gaat minstens 20 % van de opbrengst naar een zelfgekozen goed doel, en een klein percentage naar de stichting. Stichting Artistic Aid Amsterdam maakt reclame voor de kunst en Bekende Nederlanders brengen de goede doelen onder de aandacht.

De oprichtster van Artistic Aid Amsterdam is zelf mode- en kostuumontwerpster en heeft met beroemdheden uit de muziek- en theaterwereld gewerkt.  Zegt de naam Lady Gaga iets? Zij, de oprichtster, kreeg genoeg van die snelle en harde wereld en besloot een platform op te richten waarbij kunstenaars en goede doelen de krachten kunnen bundelen. Bovendien past het concept uitstekend in Theaterstraat Zonneplein.  De oprichtster: ‘Het is verbazend hoeveel kunstenaars er in Tuindorp wonen. Ze komen uit alle hoeken en gaten naar me toe.’ De collectie groeit snel. Ook staan er evenementen gepland, zoals een ontwerpwedstrijd en een modeshow in het Zonnehuis. De ontwerpwedstrijd loopt nog tot 31 december. De jury bestaat uit o.a. Fong Leng en Marlies Dekkers.

Dre Selling combineert zijn fotografie met afvalhout

Reacties


2 Comments on this post

 1. woon in Griekenland, ben Rotterdammer en een vriendin van mij heeft net Artistic Aid Amsterdam opgericht en is gehuisvest op het Zonneplein –
  that’s why……………
  wanneer ik volgende keer in Holland ben kom ik zeker op bezoek……..

  keep up the good work………….en…check-out – http://www.alldayjazz.nl
  …..24 uur per dag non-stop grooves………

  hans havenaar /
 2. Hai Hans,

  bedankt voor je reactie, en je bent zeker welkom op het Zonneplein, met grooves en zo!

  Groet, Wilma

  wilma /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord