Eten in Noord – op het Purmerplein

Eten in Noord

Op het Purmerplein (Heb je alle lichtjes gezien? Donkere dagen hebben zo hun voors.) zit Place du Nord. Een begrip bij de Noorderling, maar we hebben er nooit gegeten. Het heeft al een stuk langer zijn sporen verdiend dan de  Goudfazant en Wilhelminadok, om maar wat te noemen.

Place du Nord is al sinds 1928 (den beginne van Noord, zeg maar) in handen van de Familie Goedkoop. Oma Goedkoop streek vanuit de Jordaan neer om op het Purmerplein vis en Delicatessen te verkopen. Nu is het al 30 jaar een restaurant of Bistro en in handen van de tweelingbroers Hans en Andre. Volgens de website heeft Hans nog gewerkt bij het ‘Amstelhotel’ en ‘Dicker en Thijs’. Toch niet de  minste eetgelegenheden.

De reacties op Iens (en het zijn er veel) zijn gemixt. Dit alles maakt op z’n minst nieuwsgierig.

eten is weten met marcia en nicole

eten is weten - marcia en nicole

Eten is weten.. lees  het “eten en weten” van Marcia & Nicole over Place du Nord

Lieve Nicole

Vond t erg gezellig in t Place. Ben je vandaag nog naar vertelfestival geweest? Moet even kijken of t me gaat lukken om iets positiefs te schrijven over ons etentje gisteravond. Vond t een hele leuke avond, maar eten eigenlijk niet zo speciaal. 18 dec in museum de noord.. film en eten?Leuk idee? Zie link.

Kus,m

Ha Marcia!
Ja, was erg leuk gister… Ik vond het toch wel een verrassing. Ik zou nooit zo’n tent binnenstappen, te ski-hutterig, of te provinciaals ofzo. Misschien dat ik me er daarom uiteindelijk thuis voelde, want tenslotte ben ik een provinciaal! Herfststukjes op een tafel, familie die oma’s verjaardag> komt vieren, (inclusief een spuitkaars en een lang zal ze leven door de hele zaak; wij natuurlijk mee klappen), een gietijzeren rek met bijzondere wijnen, en fijn dat de serveerster zei dat de huiswijn echt wel drinkbaar was); Ik vond de bediening trouwens heel erg charmant. Wat vond jij van de kaart? En dan qua eten: Jouw voorgerecht (warme geitenkaas met sla) vond ik niet heel bijzonder. Ik ging natuurlijk voor de specialiteit van het huis, de garnalenkroketjes, maar ik proefde meer meel dan garnaal, maar de rest van de hapjes waren wel erg lekker. Verder was mijn wilde zwijn met paddestoelenroomsaus; ook heel prima. En dan de sidedishes (zo heet dat toch?) rode kool met rozijnen? En gefrituurde aardappeltjes, niks mis mee, de rode kool vond ik zelfs lekker. Ik maak dat thuis helemaal nooit. Natuurlijk maakte jouw gezelschap het tafelen tot een feest waardoor het iets minder pijn deed de 55 pp af te rekenen. Op naar het volgende avontuur!
XXX
ps niet meer naar het storytellingfestival geweest, wel naar het Twiske! Wat een mooie dag! En jij?

Heeft iemand een goede wine & dine tip in Noord?

We horen ze graag. Het hoeft niet heel classy te zijn. Het is tenslotte crisis en een mens moet zo nu en dan ook afhalen. We kunnen (helaas) niet elke dag bij Chefs Table dineren…

Reacties


8 Comments on this post

 1. Ook ik was al lang erg nieuwsgierig naar dit Noordse plekje waar sommigen op Iens erg enthousiast over zijn. Echt goed in zijn soort hoorde ik ook. Laatst dus toch eens geprobeerd… en dat viel erg tegen!

  Geen al te (kind)vriendelijke bediening (wat last van de stress geloof ik) en zoals verwacht een erg ouderwetse kaart die volgens mij al jaren bestaat. En als je dan dag in dag uit hetzelfde doet, mag je volgens mij verwachten dat ze dit ook echt goed kunnen! Helaas dat viel erg tegen. Wat ik had weet ik eerlijk gezegd niet precies meer, maar het was zeker niet om over (naar huis) te schrijven!

  Gelukkig hadden jullie in ieder geval goed gezelschap…
  Mick

  Mick /
 2. waar vindt je nog een eetgelegenheid waar je een heerlijk portie groente krijgt?
  alles is heerlijk, probeer het ook eens. voor mij is het echt om de hoek.

  johan /
 3. Wine & Dine kun je letterlijk bij Place du Nord doen… toen wij onze fles niet leegkregen, mocht hij mee naar huis, in een mooie handige tas!

  Vera /
 4. Ik vind heel lekker te eten in niew resturent in noord amsterdam.
  Mt.everest indias en Nepalese resturent.
  spreeuwenpark 3
  http://www.mteverest.nl

  shyam /
 5. ga naar de overkant op het purmerplein: Puspita, heerlijk indonesisch (vinden zelfs indonesiers)prima afhaal en niet duur!

  claudia /
 6. Als noorderling ben ik ook vaak wel op zoek naar vooral kleine tentjes.en ben een paar maanden geleden naar het eind van de wereld geweest<namelijk Holysloot.Daar is een heerlijk brasserietje,T schooltje.Rustig kan je er babbelen alles vers en biologisch niet zoveel keus maar wel bijzonder smakelijk.Ik had daar een fijne koffie ochtend met vriendin. gr.josien.
  drink en eetgelegenheid Het schoolhuis Holysloot. http://www.schoolhuisholysloot.nl

  ciao

  josien /
 7. T schoolhuis is inderdaad een prima tent. Ik heb daar meerdere malen lekker gegeten. Hele mooie locatie ook.

  Marcia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord