Hapsnap – zomaar tafelen met je buren

Hapsnap – zomaar tafelen met je buren

HAPSNAP betekent: een avondje tafelen met wellicht nog onbekende buurtgenoten. Samen met ongeveer vijf andere mensen aan tafel, gewoon thuis bij één van uw buren. Zomaar. Voor de gezelligheid! (En gratis.)

HAPSNAP is op zaterdagavond 27 november 2010, verspreid over allerlei huiskamers in de wijken IJ-plein, Vogelbuurt, Vogeldorp, Overhoeks en Van der Pek. Via deze website kunt u zich, voor zondag 14 november as. aanmelden als tafelgast of als thuiskok/gasthuis.

Na aanmelding als tafelgast krijgt u rond 20 november te horen bij wie en op welk adres u zaterdagavond 27 november vrolijk kunt aanschuiven. In principe bevindt uw gasthuis zich in uw eigen wijk, dus op loopafstand van uw huis.
Meldt u zich aan als kok, dan nemen we in verband met de voorbereidingen natuurlijk eerder contact met u op.

Toetje met z’n allen

noorderparkkamer Later op diezelfde avond wordt er voor alle gasten en koks een uitbundig HAPSNAP-toetje geserverveerd in de Noorderparkkamer, het o zo sfeervolle houten huis in… (wat denkt u?) het Noorderpark.
in het Poortgebouw van de Tolhuistuin. (Tolhuisweg 2)

Voorgeschiedenis

Het idee voor HAPSNAP ontstond in 2008 bij een paar bewoners van Vogeldorp, het speciale wijkje in Amsterdam-Noord. Besloten werd om het idee eerst eens uit te proberen in de nabije omgeving. Meer dan dertig Vogel­dorpers meldden zich aan. Op een novemberavond in 2009, verspreid over zes woonkamers in Vogeldorp, maakten zij de eerste HAPSNAP tot een vitale, sociale gebeurtenis. Alle enthousiaste reacties na afloop versterkten het vermoeden dat HAPSNAP voor meer herhaling vatbaar is.

meer info op http://www.hapsnap.org

Reacties


ilovenoord