Jing Wu Kids in Amsterdam Noord

Jing Wu Kids in Amsterdam Noord

Aangezien ilovenoord ook nog in het bezit is van een tuin in tuincomplex Buitenzorg (een waar paradijs), kwamen we afgelopen zomer ontzettend vaak in de Zamenhofstraat. Daar ligt onder de rook van de wolkenfabriek van Albemarle een material arts school: UCT oftewel Un/armed Combat Training.

Nieuwsgierig als we zijn liepen we een keer naar binnen en binnen de korste keren was het enthousiasme van onze dochter  gewekt: Ik wil ook! Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar is er JING WU KIDS. Dat is tof! Kung Fu Panda als je voorbeeld, papa denkt aan Bruce Lee … en dochter ilovenoord gaat nu elke woensdag “Jing-Wu’en”!

Hoe lastig het is om al die houdingen (Siu Lim Tao) te onthouden en hoe mooi het eruit ziet, kan je zien in dit korte filmpje.
De leraren zijn wel een beetje streng, dat is goed, maar een fout is 5 keer opdrukken!

Jing Wu Kids, uhhh,…maar wat is het nou precies?

van de site van UCT:

Bij het UCT™ geloven wij dat de periode van 6 t/m 15 jaar een belangrijke periode voor de ontwikkeling van een kind is. Je kunt een kind geen beter cadeau geven dan een gezonde manier van omgaan met lichaam en daarbij gewoontes aanleren die zullen leiden tot succes in hun latere levens. Onze positieve lessen zijn bedoeld om de jeugdige leerlingen respect en goed gedrag bij te brengen zowel binnen onze school als wel daar buiten.

Een paar kernzaken die door de lessen worden behandeld:

  • Flexibiliteit (het leren vallen etc.)
  • Motorische bewegingsoefeningen (coördinatie)
  • Zelfvertrouwen
  • Zelfverdediging
  • Vertrouwen in hun omgeving (ouders)
  • Levenslessen

Verder worden de leerlingen in deze groep onderwezen in het omgaan met vreemdelingen, het leren omgaan met noodsituaties en hoe om te gaan met het pesten op school. Wij werken samen met de ouders zodat het gedrag op school en thuis op een positieve manier verder ontwikkeld (cq verbeterd) kan worden en daardoor de zelfdiscipline bij het kind aan te moedigen.

Lees er alles over op de website van Jing Wu Kids in Amsterdam Noord: http://www.jingwukids.com

En zo moet het na lang oefenen,
Sifu pele demonstreert Siu Lim Tao

Ook voor grote mensen hoor!

UCT is er ook voor grote mensen! .. dan moet je even hier kijken

Reacties


ilovenoord