Laatste dag van Crisiskunst met fotoveiling

Laatste dag van Crisiskunst met fotoveiling

Zondag 7 november wordt het project Crisiskunst afgesloten. In de Noorderparkkamer komen voor de laatste keer kunstenaars en buurtbewoners samen om hun creativiteit tijdens de crisis de vrije loop te laten. Ingrediënten voor deze middag: film, verf, schommels, afval, kapotte broeken en autobanden.

De fototentoonstelling van crisisfoto’s wordt afgesloten met een veiling van het werk van zes fotografen uit Amsterdam-Noord: Caro Bonink, Yvonne Witte, Annelore van Herwijnen, Liza de Rijk, Maaike Koning, Mark Faase en Sybren A. Stüvel. Verder is er deze dag live muziek van het Mandoline Orkest Toccare en van het Cello Octet Amsterdam.

Danseres Iris Janse gaat de hoogte in door te dansen in een boom. Op een schommel die ze hiervoor gebruikt mogen kinderen zelf ook experimenteren. Tijdens de crisis is het zonde om spullen weg te gooien; deze middag krijgen kapotte broeken een tweede leven door Yvonne Witte. Zij maakt opzetstukken waardoor de broek weer jaren meekan. Ook van waardeloze spullen als oude autobanden en afvalmateriaal kun je mooie dingen maken. Nog meer tips over omgaan met de crisis krijg je van filmer Harro Henkemans. Hij vertoont zijn vijf crisisfilms die gedraaid zijn bij de Noorderparkkamer. Ook Mark de Vries zorgt voor een blijvende herinnering aan dit project. Zijn muurschildering op de buitenwand van de Noorderparkkamer wordt vandaag afgemaakt.

Tijdens het project Crisiskunst werken diverse kunstenaars van Kunstenaars&CO aan hun crisisprojecten, zoals een filmer, dichter, violiste, acrobate en kunstschilder. Door ruilen, delen en samenwerken maken zij creatieve crisiskunst.

Zondag 7 november

  • 14.00-17.00 uur: o.a. Crisiscafé ‘Wanted’ en kunst maken van afvalmateriaal.
  • Voor kinderen: hutten bouwen en boomslingeren met autobanden.
  • 14.00 uur: Concert van Mandoline Orkest Toccare
  • 15.30 uur: fotoveiling
  • 16.00 uur: Concert van Cello Octet Amsterdam

Reacties


ilovenoord