Mijn Buikslotermeerplein

Na een flinke tirade over de staat van de west-kant van het Buikslotermeerplein nu tijd voor wat goed nieuws. Het kan er namelijk ook heel leuk zijn! Er zijn dus niet alleen telefoonshops en brillenwinkels, maar er is ook een uitstekende markt! En mocht je tussen het kleren shoppen even toe zijn aan een kopje koffie of een lekker broodje, dan is er horeca zat. Hieronder een korte impressie van mijn favorieten.

Allereerst de markt. Een prima manier om te onthaasten. Je kan ook niet anders met al die rollators en keffertjes om je heen. Maar een aanleiding voor een praatje is zo gevonden. En dat die oudjes kletsen kunnen… heerlijk! Het geeft je alle tijd om te kijken naar het opgestapelde fruit, de duizenden soorten nootjes en het glimmen van het verse vis. Als we die markt de komende jaren nou eens zouden kunnen uitbreiden?

Echte appeltjes van Oranje

De vrolijkste groenteman van Noord!

Tussen het winkelen op zaterdag door gaan mijn vriendin en ik graag naar Segafredo bij de nieuwe Mediamarkt. Erg lekkere Italiaanse koffie met zoet gebak of een panini, en het personeel is buitengewoon vriendelijk. Het is de eerste pilot-store van Segafredo Nederland. Ik hoop dat het blijft lopen!

Hippe Italiaanse aanwinst

Maar mijn aller-aller favorietste is toch wel voorheen Broodje Robben, tegenwoordig Brasserie Robben. Een rijke keus aan vol-belegde broodjes die altijd vers zijn. Voor de smulpapen maken ze verse tarte tatin, en de cappuccino is er perfect.

Smullen bij Robben, lekker en veel!

Al met al reden zat er af en toe even ontspannen rond te slenteren. Hieronder nog wat impressies.


Ge-wel-dig-e noten, nietwaar?

Bejaarden in Noord krijgen genoeg Omega-3!

Reacties


3 Comments on this post

 1. In die pilot-store van Segafredo hebben ze zelfs kinderkoffie. Lekkere chocomel met veel melkschuim, koekje, lepeltje, net echt voor de kids!
  (de koffie is ook lekker, maar die van Al Ponte…. daar zit de echte liefde in…)

  luc /
 2. Ik vraag me dan toch af waarom dat al Ponte heet, aangezien “ponte” in het Italiaans “brug” betekent 🙂

  Leuke woordspeling zullen we maar zeggen…

  Dominique /
 3. Wist je dat Brasserie Robben nu ook voor diner open is!
  Goeie keuken, net zoals de broodjes alles vers en gezellige sfeer.

  Ilmar /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord