Storytelling Festival – Verhalen van onze wereld op NDSM- 5 t/m 7 november

Storytelling Festival – Verhalen van onze wereld op NDSM – 5 t/m 7 november

ingekomen extra bericht:

Op 6 november presenteert Stichting NDSM-werf ook een side programma.
Zaterdag as kun je naar oude NDSM verhalen luisteren op de Shipdock voor de IJkantine om 14 en 1600 uur (let op, heel beperkt aantal plaatsen gezien kleine omvang schip) en daarna organiseren we een bijeenkomst in de Baanderij op de werf.

Al 25 jaar komt de Belangenvereniging Baanloze Scheepsbouwers (BBS, 1985) samen in de Baanderij. De Baanderij en de BBS heeft nu een ander onderkomen, maar nog iedere woensdag komen de mannen hier bij elkaar. Een plek om te kaarten, voor een borreltje en om de mooiste geschiedenis te verzamelen.
Op zaterdag 6 november vindt hier, gekoppeld aan de verhalen op de Shipdock V, een bijzondere ontmoeting plaats, en ook de opening van ‘Weerklanken’ audiokunst in De Vitrine van Hanneke van Etten. (18:00 u einde)

Zoals je leest heeft de NDSM-Vitrine weer een nieuwe expo. Deze blijft nog de hele maand te bezichtigen maar wordt hier ‘geopend’. Hanneke heeft voor deze editie ‘WEERKLANKEN’ gemaakt. Een beeld en geluid collage gebaseerd op de bewogen historie van de NDSM.


Van vrijdag 5 t/m zondag 7 november 2010 verzamelen internationale en nationale topvertellers zich in Amsterdam, voor het derde Storytelling Festival op de NDSM-werf en op andere verrassende plekken in de stad.

Dit jaar staat op het festival de wereld centraal. ONZE wereld om precies te zijn. Want overal op deze aardbol vertellen mensen elkaar verhalen en die rijkdom willen we op het festival laten zien. Maar we zoeken ook naar verhalen die gaan over de mens en zijn omgeving, over hoe de mens deze planeet heeft ontdekt en eigen gemaakt en over de manier waarop we daar nu mee omgaan; verhalen die verklaren en verhalen die aanzetten tot bezinning. Internationale topvertellers als Jan Blake (UK), Daniel Morden (UK), Hugh Lupton (UK) en Katharina Ritter (D) vertellen op het festival hun beste verhalen. Vanzelfsprekend is de Nederlandse top ook aan het werk te zien. Vrijdag en zaterdagavond presenteren we programma’s met verhalen van verschillende Nederlandse en internationale vertellers. Zondag is er een familieprogramma aan de oevers van het IJ.

meer informatie op: http://www.storytellingfestival.nl/

… waar ook alweer?

Locaties op de NDSM-werf

De voorstellingen vinden plaats op meerdere locaties. In de scheepsruimtes van de driemaster de Pollux en het Theaterschip, beide gelegen aan de NDSM-pier, in de Centrale Bibliotheek van de OBA, het Goethe Instituut en in het Lloyd Hotel. Ook zijn er op zaterdag verrassingsoptredens op verschillende plekken in Amsterdam Noord en in het centrum van de stad. De locaties zijn niet alle toegankelijk voor rolstoelen.

Reacties


ilovenoord