Wereldrituelen in Noord – deze zondag: Trouwrituelen

Wereldrituelen in Noord – deze zondag: Trouwrituelen

Zondag 21 november viert de romantiek hoogtij bij de Noorderparkkamer. In de serie Wereldrituelen staat deze middag het trouwfeest centraal. Een Egyptisch en Spaans bruidspaar in vol ornaat tonen hun trouwgebruiken. Wist je dat de stropdas van een Spaanse bruidegom het eind van het trouwfeest nooit haalt? Die wordt namelijk in stukjes geknipt en verkocht aan de vrijgezelle gasten.

Abier Mahmoud van Stichting Cleopatra vertelt over trouwen in Egypte. Henna, bruidschat, ringen, de rol van de familie; alles komt aan bod. Een flamenco- en buikdanseres krijgen jong en oud aan het dansen. Met henna kun je een tijdelijke tatoeage maken en de verkleedkist staat klaar om je om te toveren tot bruidsmeisje of of jonker.

Wereldrituelen in Noord?

De Noorderparkkamer laat dit najaar haar bezoekers kennismaken met rituelen vanuit de hele wereld. Er wordt een intiem kijkje gegeven in feesten en tradities, van een Egyptisch trouwfeest tot een Zuid-Amerikaans vriendschapsritueel.

Tijdens deze serie van de Noorderparkkamer worden via rituelen verschillende culturen en mensen samengebracht. Vrolijke, melancholische, plechtige en smakelijke rituelen rond de thema’s vasten en eten, trouwen, vriendschap, oud en nieuw, sint en muziek. Samen met de bezoekers wordt ook een eigen Noorderparkkamer-ritueel uitgevoerd.

Zondag 21 november
Ritueel ‘Trouwen’

– 15.00 uur: Egyptisch en Spaans bruidspaar / Buikdans en flamenco
– 14.00-17.00 uur -voor kinderen: Tatoeages maken van henna / Verkleedkist

Reacties


ilovenoord