Druk pre-kerst-weekend voor de boeg

Druk pre-kerst-weekend voor de boeg

Amsterdam noord staat helemaal op zijn kop dit weekend! het is bijna kerst en er is mega-veel te doen. Vooral zondag lijkt een dag waar je niet kan kiezen waar naartoe te gaan…

Niet alleen kan je kerst-inkopen doen bij de Kerstparade, maar ook een foto-tentoonstelling in “aan de Overkant” bezoeken (en de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Oost West Noord Best meemaken), of de bekendmaking van de nieuwe dichter volgen, en ook nog het Winters Binnen festival het gehele weekend als uitsmijter! Get on the Bus!

Wat hoe en waar? We maken even een kort lijstje:

 • vrijdag 17 december
  Aftrap Winters Binnen en bekendmaking nieuwe stadsdeel-dichter op het Zonneplein
 • zaterdag 18 december
  Winters Binnen & Kerstparade in de zeven winkelcentra van noord
 • zondag 19 december
  Winters Binnen & Kerstparade & Opening fototentoonstelling Extra Vers met bekendmaking winnaar fotowedstrijd “Oost West Noord Best” & Wereldrituelen in de Noorderparkkamer

  De Kerstmarkt in van De Pekstraat op zondag van 13:00 – 17:00 uur

De kerstmarkt in de Van der Pekstraat is een feest voor de hele buurt! Er is veel te doen en te zien; er is een kunststof schaatsbaan waar schaatsen te huur zijn, muziekvereniging Waterland geeft een prachtig kerstconcert, Ruud Versteeg komt zingen, er zijn lekkere hapjes zoals oliebollen, en drankjes zoals glühwein en warme chocomel: kortom een gezellige kerstmarkt!

En heel belangrijk: neem allemaal een kerstbal, lintje of iets anders mee om de 10 kerstbomen te helpen versieren die aan het eind van de middag aan gezinnen, die van de voedselbank afhankelijk zijn, worden weggeven.

Ook houdt Place to T een actie voor de stichting Kika Kankervrij met lootjes en een mooie prijs (een verjaardagsfeestje ter waarde van € 240,00 bij Place to T).

ps:  en donderdag kan je al terecht in Museum de Noord voor het Ashurafeest: het Noachverhaal en proeven van Ashurapudding vanaf 19:30u

…. vergeten we nu nog iets? Oh ja, daarna uitpuffen met warme chocomel met rum. Lekker op onze eigen ilovenoord bank ….

over de Kerstparade
In het weekend van 18 en 19 december barst voor de Noorderlingen een vrolijk kerstfeest los in de zeven winkelcentra. Samen met de winkeliersverenigingen organiseert het stadsdeel een reizende kerstparade. Kom kijken naar de levende kerststal, leef je uit op het springkussen, maak een ritje op de sleebaan, geniet van de gratis poffertjes en luister naar de gezellige kerstmuziek.

Reacties


ilovenoord