Meeslepende muziek in de Noorderparkkamer

Meeslepende muziek in de Noorderparkkamer

Zondag 12 december treedt zigeunerorkest Tomy Varadi op in de Noorderparkkamer. De cimbalist van het orkest komt er speciaal voor uit Hongarije gevlogen. Tomy Varadi laat horen hoe grote emoties als melancholie en vreugde in muziek doorleefd worden. Samen dansen en muziek maken is een oeroud ritueel om emoties met elkaar te delen.

Een ander ritueel dat deze middag uitgevoerd wordt, is het vieren van de joodse sabbat. Tijdens deze joodse rustdag is het gezamenlijk eten omgeven met allerlei voorschriften, rituelen en gezelligheid. Er wordt bij de Noorderparkkamer een feestelijke soepmaaltijd geserveerd, waarbij iedereen kan meehelpen het tafelkleed mooi te versieren.

Tijdens de serie ‘Wereldrituelen’ worden verschillende culturen en mensen samengebracht. Vrolijke, melancholische, plechtige en smakelijke rituelen rond de thema’s vasten en eten, trouwen, vriendschap, oud en nieuw, sint en muziek.  De bezoekers kunnen ook een eigen Noorderparkkamer-ritueel uitvoeren.

Zondag 12 december
Ritueel: Melancholie en Feestvreugde
– 15.00 uur: zigeunerorkest Tomy Varadi
– 14.00-17.00 uur: Sabbatviering, tafelkleed versieren

Wereldrituelen in Noord

Data:   Iedere zondag van 14 november t/m 19 december 2010
Locatie:  Noorderparkkamer in het Noorderpark, Amsterdam-Noord
Agenda/info:  www.noorderparkkamer.nl
Toegang:  gratis

Reacties


ilovenoord