Middeleeuws kerstconcert in Augustinuskerk – vrijdag 10 december

Middeleeuws kerstconcert in Augustinuskerk

Op vrijdag 10 december geeft het Schola Cantorum Kennemerland om 20.15 uur een kerstconcert in de Augustinuskerk in Nieuwendam (Amsterdam-Noord). Onder leiding van oud-rector van het Bredero College Ko Ariëns zullen bijzondere Gregoriaanse gezangen uit de vroege middeleeuwen ten gehore worden gebracht. De Muziekschool Amsterdam-Noord verleent hieraan haar muzikale medewerking.

Het Schola Cantorum zingt het Gregoriaans op semi-professioneel niveau en heeft al vele optredens voor de radio en in het land verzorgd. Men probeert zoveel mogelijk in overeenstemming met de originele middeleeuwse handschriften te zingen. Voor het publiek is het een bijzondere ervaring: zonder veel moeite verplaatst men zich vele eeuwen terug en ondergaat men de betovering van de middeleeuwse Kerstgezangen.

Het concert wordt georganiseerd door de Rotaryclub Amsterdam-Nieuwendam. De opbrengsten van het Kerstconcert komen ten goede aan de scoutinggroep Wartburg in het Vliegenbos. Hiermee wil de Rotaryclub een bijdrage leveren aan de inrichting van het te bouwen nieuwe clubhuis.

De toegangskaarten voor het kerstconcert kosten € 17,50 per stuk inclusief een programma met teksten en vertalingen. Ze worden vóór het concert, vanaf 19.30 uur, verkocht aan de ingang van de Augustinuskerk.

Reacties


ilovenoord