Nieuwe expositie in NDSM Vitrine

Sinds een aantal maanden staat de NDSM Vitrine op de NDSM-werf. De NDSM Vitrine is een verplaatsbare expositieruimte met elke 5 weken een nieuwe expositie van kunstenaars van de werf. Vanaf a.s. vrijdag staat de NDSM Vitrine bij de pontsteiger met een nieuwe expositie van beeldend kunstenaar Hélène Min:

De NDSM-werf wordt bevolkt door talloze kunstenaars die hun atelier in de oude gebouwen hebben gevestigd. De NDSM Vitrine geeft bezoekers en toevallige passanten inzicht in wat er achter de deuren van de ateliers op de NDSM-werf wordt gemaakt. Voor de kunstenaars is de NDSM Vitrine een mogelijkheid om hun werk te tonen op de plek waar ze het zelf hebben gecreeerd.

Beeldend kunstenaar Hélène Min werkt vanuit de X-helling op de NDSM-werf en is volgens eigen zeggen vooral bezig met Niks. “Als het goed is, is het alleen maar adem”. Deze zoektocht naar het Niks vertaalt zich in transparante, lichte constructies van vissenhuid, hout en papier. In de NDSM Vitrine is de komende vijf weken haar nieuwe installatie ‘Ocean Child’ te bezichtigen, aangevuld met een soundscape van Lars van de Klomp.

Vanaf aanstaande vrijdag 17 december staat de NDSM Vitrine bij de pontsteiger op de NDSM-werf. 24 uur per dag, weer of geen weer. De NDSM Vitrine is een productie van Stichting Beheer NDSM-werf.

Tip: Galerie Nieuw Dakota zit even verderop op de NDSM-werf en heeft de expositie/kunstverkoop ‘We Like 6%’. Donderdag t/m zondag geopend, gratis toegang. Loop er meteen even langs als je toch in de buurt bent!

Reacties


ilovenoord