Sinterklaas op bezoek bij de Noorderparkkamer – 5 december

Sinterklaas op bezoek bij de Noorderparkkamer – 5 december

Op 5 december komt de echte Sinterklaas, die 20 november in Noord zijn intrede deed, naar de Noorderparkkamer. In de serie ‘Wereldrituelen’ komt hij oude en nieuwe Sinterklaasverhalen vertellen.

Om Sinterklaas beter te leren kennen wordt hij geïnterviewd waarbij de rituelen en tradities rond dit familiefeest aan de orde komen. Waar komt bijvoorbeeld het gebruik vandaan om snoep in schoenen te stoppen? En gaan stoute kinderen nog steeds in de zak mee naar Spanje? Zonder Sinterklaasliedjes is het feest niet compleet, daarom komt piet met gitaar bekende maar ook gloednieuwe liedjes spelen.
Kinderen die hun cadeaus deze dag nog niet af hebben, krijgen hulp van een kunstenaar en dichter. Zo maak je toch nog leuke surprises en grappige gedichten.

Het Sinterklaasfeest is één van de rituelen die deze maand bij de Noorderparkkamer wordt gevierd. Tijdens de serie ‘Wereldrituelen’ worden verschillende culturen en mensen samengebracht. Vrolijke, melancholische, plechtige en smakelijke rituelen rond de thema’s vasten en eten, trouwen, vriendschap, oud en nieuw, sint en muziek.  De bezoekers kunnen ook een eigen Noorderparkkamer-ritueel uitvoeren.

15.00 uur: Sinterklaas vertelt en Piet zingt/speelt gitaar
14.00-17.00 uur: surprises en gedichten maken

Reacties


ilovenoord