Verrassing van de dag

Al een paar dagen valt het me op dat een kolonie eenden het plantsoen op het vd Pekplein bezet houdt. Ze grazen daar wat, zitten er met z’n allen knus bij elkaar. Echt veel. Minstens vijftig. Vanochtend fietste ik langs en waren ze begonnen aan de vogeltrek. Niet: statig vliegend in V-vorm naar het zuiden. Wel: waggelend over straat richting Noord-Hollands Kanaal. Wat zou hen drijven? Het resultaat was in elk geval groots. De bus stopte, twee auto’s stopten en begonnen te toeteren naar de eenden. De eenden trokken zich er allemaal niets van aan en waggelden tergend langzaam met z’n allen naar de overkant. Op de oversteekplaats voor fietsers, keurig netjes. En ik? Mijn glimlach van de dag was binnen.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Goed om te horen dat het ook anders kan, nadat vorige week een of andere idioot 2 eenden op de Motorwal heeft doodgereden.

    Marielle /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord