Eten in noord – Wine en dine op het spreeuwenpark

Eten in noord – Wine en dine op het spreeuwenpark

Eten is weten: Tapas Lounge? Nee … Waanzinnig eten bij de Nepalees? … Ja!

Gelokt door het bord Tapas Lounge, bevonden wij ons op maandagavond op het Spreeuwenpark. In wezen een prachtig plein met mooie statige huizen, bomen en een speeltuin met potentie. In werkelijkheid een beetje gribusplein, met veel grofvuil, alsof er dagelijks mensen uit hun huis worden gezet (wat wellicht ook zo is). Maar een Tapas Lounge in Noord moet een kans krijgen dachten wij en dus lieten we ons niet afschrikken door de buurt. …

Tapas Lounge

Maar wel door het etablissement zelf. Een gedeelte was ingericht als snackbar met extra fel tl licht. Om te compenseren was het andere gedeelte in schemer gehuld met kussentjes en waterpijpen. Misschien niet verrassend… er zaten helemaal geen vrouwen. Iets zei ons dat we hier geen leuke avond gingen hebben.

Nepalees Restaurant Mt Everest

Echter, naast de Lounge zit een nieuw Nepalees Restaurant Mt Everest. Het vroegere Chinese restaurant is overgenomen en serveert nu Nepalees en Indiaas eten. We waren de enige gasten, maar kregen precies genoeg aandacht, warmte, nepalese biertjes en….. fanatastisch eten!! En dat allemaal voor een zeer klein prijsje.

Qua eten een echte aanwinst voor Noord. En als je niet van eten in een praktisch leeg restaurant houdt dan kunnen ze het thuis komen brengen. Lekker!!!

eten is weten met marcia en nicole

eten is weten - marcia en nicole

Ha Marcia,

Dank voor de gezellige avond! Ik geniet van onze gesprekken. Zo lekker herkenbaar ook, over communicatie tussen mannen en vrouwen. Alle clichés zijn waar, heel irritant want we zouden het zo graag anders zien!

Dan het eten: ook al was mijn maag al flink getraind door de fijne kerstdagen, hij schoot qua volume toch net te kort voor al het geweldige eten van vanavond!

Het klonk zo goed, Tapas Lounge aan het Spreeuwenpark. Vanuit de auto leek het ons eigenlijk nogal vaag, en bij nadere inspectie bleek ie nog vager. De ene kant een soort Marokkaanse snackbar en de andere kant een soort Leidseplein coffeeshop inclusief de waterpijpen op tafel. En het was er heeeel donker! Niet echt wat ik me voor had gesteld bij een Tapas Lounge! Sterker nog; het zag er zo niet uitnodigend uit dat we niet naar binnen durfden. Nu ik er over nadenk, denk ik dat ik een jaar of 10 geleden juist zo’n tent was binnenlopen. Nu word ik al moe bij de gedachte en wil ik gewoon goed eten, op een goede plek met goed gezelschap.
Twee deuren verder vonden we Mt. Everest, een Indiaas en Nepalees Specialiteiten restaurant. Net twee maanden open.

We waren de enige gasten die avond en wat werden we in de watten gelegd! We kregen zelfs een kacheltje voor onze voeten! Nou moet ik zeggen dat het geen overbodige luxe was qua kou! Het duurde wel lang voordat onze bestelling er was, alle gerechten waren super!! Zo veel ook! Eigenlijk te veel want het was zo lekker dat ik maar door bleef eten en nu zit ik nog steeds proppie. De rekening viel me ook heel erg mee. Alles samen rekenden we voor twee personen (eigenlijk voor drie!) € 54,- af inclusief de Rode wijn 2,50 per glas en jouw Nepalees bier.
Ik vind het echt een aanwinst voor onze wijk en ik hoop dat de goede man het redt hier en dat ie binnenkort wel genoeg geld heeft om het Chinese donkere glas in de ruit te vervangen voor meer lichtdoorlatend glas. Zou het aquarium ook een erfenis zijn van diezelfde Chinees?

Liefs
Nicole

Hoi Nicole,
Weer een bijzondere avond gehad. Ik vind dat we deze keer echt een culinaire ontdekking hebben gedaan. Ben gek op Indiaas eten en dit was echt top. Kon gewoon niet stoppen met eten. Ben benieuwd of ze het gaan redden, want het was wel erg stil en ze zitten ver onder de prijs. Gun het ze wel en mezelf ook. Dus zeg het voort, iedereen naar Mt Everest!

marcia

Reacties


4 Comments on this post

 1. Heel herkenbaar, die gribus tapaslounge – er staat vaak al zo’n uitnodigend welkomstcomite dat ik gauw doorloop. Maar dank voor de Mt Everesttip! Die gaan we gauw checken!

  Clara /
 2. We zijn gister bij Mt Everest gaan eten. Was erg lekker. Het duurde iets lang omdat alles vers gemaakt wordt, zo legde de ober uit. Maar echt lang hebben we zeker niet gewacht. We zijn zeer vriendelijk geholpen. We kregen van het huis nog een Nepalees gerechtje erbij; Momo, heerlijk.
  En uiteindelijk niet duur!
  Helaas waren we de enige in het restaurant, maar aan ons Noordelingen daar verandering in te brengen. Wij gaan zeker terug.

  Groet Jorrit en Elke.

  Jorrit /
 3. Ook wij hebben dezelfde excursie gemaakt: de tapastent werd ‘m niet, mt everest zeker wel. Na een tijdelijke sluiting bleken ze de eerste dag weer open. uiteindelijk waren we niet helemaal alleen, maar het scheelde niet veel. Allerschattigste mensen die het heel graag heel goed willen doen. Ik ben bang dat ze zichzelf daar een beetje mee voorbij gaan lopen: alles vers, maar ik geloof wel 80 gerechten op de kaart. Dus het duurt een beetje lang, maar is zeker de moeite waard! Ga er heen en moedig ze aan, maar vertel ze er misschien wel bij dat ze de kaart wat korter mogen maken. Dan hebben we er allemaal alleen maar meer plezier van!

  Mick /
 4. Iedere keer dat ik bezoek heb (redelijk vaak) ga ik wel een keer eten bij Mt Everest en kan alleen maar bevestigen wat de vorige bezoekers al hebben gezegd: heerlijk eten, even wachten, maar dan heb je ook wat. Uiterst vriendelijk en eager het je naar je zin te maken. Alles vers bereid. Maar, waar zijn iedere keer toch al die andere gasten??? Als we willen dat Mt Everest blijft bestaan, dan zouden er toch wat meer mensen heen moeten gaan lijkt me. Dus … probeer het eens uit en je gaat vast vaker terugkomen.

  Maria /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord