Films van de koude grond in de Noorderparkkamer 23 jan – 20 feb

Films van de koude grond in de Noorderparkkamer

Na een korte winterstop is de Noorderparkkamer weer geopend. Op zondag 23 januari begint het nieuwe culturele seizoen met de Filmkamer. Vijf zondagen lang kun je onder de straalkachels genieten van films van Nederlandse bodem. Te beginnen met Oorlogswinter, waarin een jongen van veertien tijdens de Tweede Wereldoorlog een held probeert te zijn.

Terwijl de film draait, werken kinderen achter de schuifwand in de Kinderfilmkamer aan hun eigen filmwereld. Ze nemen een duik in de verkleedkist, tekenen hun eigen decor en dan zijn ze klaar voor de hoofdrol. Met behulp van een blue screen teleporteren de Taartrovers kinderen naar hun zelfgetekende wereld. Om helemaal in oud-Hollandse sferen te komen, worden er zelfgebakken koekjes en verse appeltaart geserveerd.

… en zet deze alvast in je agenda! Chillen op Lazy Sunday (daar kijkt ilovenoord naar uit!)

LAZY SUNDAY : Zondag 27 februari 14.00 – 17.00 uur
In 2011 sluiten we iedere serie af met een Lazy Sunday. Op deze dag kun je relaxen, opwarmen, grooven met muzikale gastheer/DJ mps PILOT, goede koffie drinken of een tijdschrift lezen. Kinderen doen niet aan ‘lazy’, zij kunnen samen met vrij kunstenaar Daan Dijkstra speeltoestellen en schommels maken, klauteren en uitrazen in het park.

Filmprogramma Noorderparkkamer:

Zondag 23 januari om 15.00 uur

Oorlogswinter (let op: voor 12+)

Oorlogswinter, Martin Koolhoven, 2008, 103 min. (NB! 12+)
De spannende verfilming van het kinderboek van Jan Terlouw. Over een 14-jarige jongen in de winter van ’44 die niets liever wil dan meedoen met het verzet.

Zondag 30 januari om 15.00 uur
Familie,
Willem van de Sande Bakhuyzen, 2001, 92 min.
Els heeft kanker en is uitbehandeld. De laatste familievakantie, zo gezellig bedoeld, loopt volkomen uit de hand.

Zondag 6 februari om 15.00 uur
Langer Licht, David Lammers, 2006, 85 min.
Boksschoolhouder Lucien is de grote inspirator voor zijn leerlingen. Maar tegen zijn zoon Mitchel kan hij geen woord uitbrengen. De film is geheel opgenomen in Amsterdam-Noord!

Zondag 13 februari om 15.00 uur
Ja zuster, nee zuster, 2002, Pieter Kramer, 104 minuten (voor alle leeftijden!)
Een swingende film naar het klassieke verhaal van Annie M.G. Schmidt.  In de jaren 60 bindt een zure buurman de strijd aan met een stel excentrieke rusthuisbewoners.

Zondag 20 februari om 15.00 uur
De Poolse Bruid
, 1998, Karim Traïdia, 89 minuten
De stugge Groninger boer Henk redt een Poolse vreemdeling. Zonder woorden groeit hun tedere affaire. De idylle wordt verstoord wanneer haar pooier verschijnt.

Elke zondag doorlopend:

  • Kinderfilmkamer 14.00 – 16.00 uur
    In de Kinderfilmkamer acteren ondertussen jonge supersterren in hun eigen film-tekening. Met hulp van een blue screen teleporteren de Taartrovers kinderen naar hun zelfgetekende wereld. Voordat ze hun film instappen kunnen ze zich uitgebreid verkleden.
  • Eetkamer 14.00 – 17.30 uur
    Er is warme koffie, dampende snert en verse appeltaart. Kinderen bakken samen met de Taartrovers Oudhollandse koekjes zoals speculaas, spritsen, kniepertjes en Friese dumkes.

Reacties


ilovenoord