Liedjes die je hart raken

Als romanticus móet ik wel houden van Jan van Til, Noords enige troubadour. Met zijn breekbare stem, poëtische teksten én melancholische muziek weet hij vaak mijn hart te te raken. In Galerie Nieuwendam speelde Van Til afgelopen vrijdag een aantal nummers van zijn nieuwe cd, ‘Te verlangen’. Het is een heel persoonlijk album geworden, niet in het minst doordat hij de meeste instrumenten zelf heeft ingespeeld. Mijn favorieten zijn voorlopig het gevoelige liedje over de boom in zijn tuin (zie video), het prachtige duet ‘Te diep’ en het zeemansliedjes ‘De gouden zee’, over varen op de Gouwzee. Ga je mee uit varen over de gouden zee?/de boot is niet zo groot/maar groot genoeg voor twee. Misschien toch maar een bootje kopen….

De cd van Jan van Til is te verkrijgen via iTunes en via zijn eigen website voor € 14,95 (inclusief verzendkosten).

… luister naar de liedjes “Mijn Boom” en “te Diep”

  • [wpaudio url="http://www.ilovenoord.nl/muziek/Jan-van-Til-Mijn-Boom.mp3" text="Mijn Boom" dl="0" autoplay="0"]
  • [wpaudio url="http://www.ilovenoord.nl/muziek/Jan-van-Til-te-diep.mp3" text="te Diep" dl="0" autoplay="0"]

Reacties


1 Comments on this post

  1. Jeroen, je hebt helemaal gelijk. ‘Te diep’ is een hoogtepunt in het al rijke werk van Jan van Til. Ik heb er ook afgelopen vrijdag in Galerie Nieuwendam zeer van genoten: van de tekst, van de geweldige muziek die door meer Nieuwendammers (zang, altviool) is gemaakt. Wat hebben we toch veel talenten in ons Amsterdam-Noord! De CD hebben we thuis al diverse malen gedraaid, met stijgende bewondering voor zoveel talent.

    Tom Tossijn /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord